Новини
27 Січня 2020
1 428

Коронавірус продовжує загрожувати: Мідь, залізна руда та агропродукція дешевшають

Поширення китайського вірусу безпосередньо впливає на економічну ситуацію у світі

Ціни на мідь і залізну руду падають через побоювання, що поширення нового типу коронавірусу вплине на економічне зростання, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Ціна міді наближається до найбільш тривалого зниження з 2014 р. Мідь дешевшає дев’ятий день поспіль. До 7:57 за київським часом вона опустилася на 1,5% — до $5834,5 за тонну.

Ф’ючерси на залізну руду подешевшали сьогодні на сінгапурських торгах на 6,4% — до $85 за тонну. Як пише агенція, вони можуть впасти до $80 за тонну, оскільки надлишок пропозиції прогнозувався ще до початку епідемії в Китаї.

Китай є найбільшим у світі споживачем сировини, зокрема металу. До початку вихідних з нагоди святкування Нового року за місячним календарем аналітики попереджали, що поширення вірусу може вплинути на поїздки та будівництво.

Ціни на продукцію АПК також знижуються на побоюваннях через поширення коронавіруса. Березневі ф’ючерси на соя-боби подешевшали на 0,8% — до $8,94 за бушель.

Ф’ючерси на пшеницю з поставкою в березні втратили в ціні 1,8%, знизившись до $5,63 за бушель. Березневі ф’ючерси на кукурудзу подешевшали на 1,1% — до $3,83 за бушель.

Епідемія, викликана коронавірусом, її вплив на попит і порушення транспортного сполучення стали ударом для ринку сільгосподарської продукції. Трейдери розраховували на збільшення закупівель агропродукції з США в Китаї після підписання угоди щодо “першої фази” торгової угоди.

“Судячи з усього, захворювання швидко поширюється в Китаї. Це дуже погано з точки зору економічного зростання не тільки для Китаю, але й для всієї Азії”, — вважає аналітик Nirmal Bang Securities Кунал Шах.

Нагадаємо, в ході торгів на Інтерконтинентальній біржі вартість березневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася до $59,43 за баррель вперше з початку листопада 2019 р. Аналітики пов’язують зниження цін на нафту з поширенням нового коронавірусу в Китаї.

Як відомо, уряд Китаю направив $43,2 млн з бюджету на боротьбу з коронавірусом у місті Ухань та провінції Хубей. Від хвороби померло вже 80 осіб, число тих, що заразилися перевищує 2,7 тис. осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram