Новини
27 Січня 2020
1 040

Влада Китаю виділила $43,5 мільйона на боротьбу з коронавірусом в Ухані

Кошти спрямують на будівництво двох лікарень та закупівлю спеціального медичного обладнання

Фото: Xiong Qi/AP

Уряд Китаю направив 300 млн юанів ($43,2 млн) з бюджету на боротьбу з коронавірусом у місті Ухань та провінції Хубей. Ухань став центром поширення нового вірусу, виявленого в кінці 2019 р. Від хвороби померло вже 80 осіб, число тих, що заразилися перевищує 2,7 тис. осіб, повідомляє Reuters.

“Кошти будуть спрямовані на проекти з будівництва лікарень “Хошеньшань” і “Лейшеньшань” для лікування пацієнтів від пневмонії, викликаної новим типом коронавіруса”, — заявили в держкомітеті з розвитку і реформ КНР. Частина грошей також витратять на придбання потрібного медичного обладнання.

Стало відомо, що одна з лікарень буде розрахована на лікування одночасно 1,3 тис. пацієнтів. Її планують побудувати всього за півмісяця.

“Темпи поширення небезпечного вірусу в КНР прискорюються, ситуація непроста. Ми зіткнулися зі складною ситуацією, оскільки поширення нового коронавіруса прискорюється”, — заявив голова КНР Сі Цзіньпін.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус відправився в Китай у зв’язку зі спалахом пневмонії нового типу. “Я перебуваю на шляху до Китаю, щоб провести зустрічі з урядом та експертами в галузі охорони здоров’я, що беруть участь в реагуванні на спалах коронавіруса”, — написав він у своєму мікроблоку у Twitter. За його словами, у ВООЗ хочуть зміцнити партнерство з Китаєм в даному питанні.

Глава популярної біржі Binance Чанпен Чжао заявив, що його компанія виділить 10 млн юанів (близько $1,5 млн) для допомоги жертвам спалаху коронавіруса.

“Неможливо перевести криптовалюту кінцевим одержувачам в Ухані. Binance надала 10 млн юанів ($1,5 млн) для допомоги жертвам коронавірус. Ми не робили ніяких заяв. Проте команда благодійного фонду Binance активно працює протягом останніх кількох днів. Нам як і раніше потрібна допомога в організації логістики на місцях”, — написав Чжао у Twitter.

Також, Чанпен Чжао повідомив, що його команда працює з декількома великими компаніями зі сфери логістики та електронної комерції. Зокрема, Binance замовила додатково 70 тис. медичних масок з різних країн.

У Китаї спецзаходи щодо захисту від нового вірусу вже торкнулися понад 1 млрд людей. Компанії в КНР на фоні різко збільшеного попиту в даний час виробляють 8 млн медичних масок у день, повідомило в суботу Global Times.

За даними міністерства промисловості та інформації Китаю, в останні дні, всупереч святам, у країні працюють 30 компаній-виробників, які попросили своїх співробітників терміново вийти на роботу. При цьому в країні у звичайний, несвятковий, час виробництво таких масок при необхідності може скласти до 20 млн одиниць у день.

Раніше Investory News писали, що економісти поки що не визначилися, як ситуація вплине на фінансовий світ на фоні спалаху коронавірусу. Цього тижня через підвищену загрозу зараження вірусом акції європейських компаній пережили найзначніше падіння за останні три тижні.

Також, нагадаємо, на фоні новин про новий короновірус мобільна гра Plague Inc., в якій гравцеві пропонується розробити смертельний патоген і вбити все людство, вийшла в топ популярних додатків в Китаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram