Новини
4 Жовтня 2019
794

Компанія Віктора Пінчука випустить облігації на $309,19 мільйона

Викупити частину нових паперів Interpipe Holdings планує до 2023 року

Міжнародна компанія Interpipe Holdings, бенефіціаром якої є український бізнесмен Віктор Пінчук, повідомила, що наразі усіма сторонами виконано угоду, запропоновану компанією в середині серпня, щодо реструктуризації єврооблігацій на $200 млн з купоном 10,25% і погашенням у 2017 році, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на повідомлення компанії для інвесторів.

Зазначається, що Interpipe Holdings Plc. випустить нові облігації (ноти) на загальну номінальну суму $309,19 та 3,086 тис. інструментів (юнітів) для відновлення вартості, виплати по яких прив’язані до EBITDA та грошового потоку “Інтерпайпу” у найближчі 10 років.

Видання пише, що термін погашення нових облігацій – 31 грудня 2024 року, при цьому ставка збережена без змін – 10,25% річних. “Передбачалося, що за кожні $1 тис. основної суми наявних облігацій їх власник отримає паперу вартістю $410,53. У результаті загальна сума випущених нових облігацій для власників раніше випущених оцінювалася в $82,1 на дату набрання чинності угоди про реструктуризацію”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що новими облігаціями оформлені також зобов’язання перед іншими кредиторами компанії, які беруть участь в реструктуризації.

Відсотки за новими облігаціями будуть виплачуватися рівними частками кожні пів року. “При цьому компанія зобов’язується в термін до 31 грудня 2023 рік викупити нові облігації на суму $150 млн “плюс” нараховані та несплачені відсотки”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках реструктуризації акціонер “Інтерпайпу”, бенефіціаром якого виступає Віктор Пінчук і члени його сім’ї, надасть $50 млн в капітал для фінансування стратегічного інвестиційного плану.

Крім того, акціонер зобов’язався надати групі додатковий буфер ліквідності в розмірі $20 млн, підтримуваний резервним акредитивом, якщо група не виконає свої прогнози бізнес-плану та ризикує бути нездатною виконати фінансові зобов’язання перед кредиторами коштом власних фінрезервів.

“Група також зможе отримати кредит у $50 млн для поповнення оборотного капіталу”, – зазначається у повідомленні.

Згідно із документами, новою холдинговою компанією “Інтерпайпу” замість Interpipe Limited стає Interpipe Holdings Plc.

Наразі компанія входить в десятку найбільших у світі виробників безшовних труб, та є третім за величиною виробником залізничних коліс у світі.

Нагадаємо, Investory News писали, що український бізнесмен Віктор Пінчук хоче розширити свою присутність на українському газовому ринку, придбавши зареєстровану у Великій Британії газову компанію Regal Petroleum.

Тим часом агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” також має намір випустити єврооблігації на суму $300-350 млн з терміном погашення 10 років у залежності від ринкових умов.

А гірничо-металургійна група “Метінвест”, яка оголосила про пропозицію викупити за кошти єврооблігації на $440 млн із погашенням у 2023 році вже отримала на викуп від власників єврооблігацій заявок на суму $639,391 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram