Новини
5 Лютого 2020
821

Компанія Миколи Злочевського планує купити Газвидобування

АМКУ розгляне заявку на придбання газової компанії 6 лютого

ТОВ “Альянс ЕССЕТ Менеджмент” (Київ), кінцевим бенефіціарним власником якої є Микола Злочевський, вивчає можливість покупки ТОВ “Промислова компанія “Газовидобування” (Полтава), що раніше належала британській нафтогазовій компанії з активами в Україні Cadogan Petroleum. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Питання про надання Антимонопольним комітетом України (АМКУ) дозволу “Альянс ЕССЕТ Менеджмент” на придбання частки в статутному капіталі “Газвидобування”, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління, згідно з порядком денним на сайті відомства, планується розглянути 6 лютого.

На початку жовтня 2019 р. Cadogan Petroleum повідомила про досягнення домовленості з “Укрінвест Груп” (Київ) з ​​продажу своєї “дочки” ПК “Газвидобування” за $2,8 млн.

“Продаж ТОВ “Газвидобування” — частина плану Cadogan зі створення основи для зростання в Україні за допомогою розумного використання своїх грошових коштів і монетизації активів”, — повідомляла тоді компанія. За її даними, на той час ПК не мала ліцензій на розробку вуглеводнів.

Відповідно до даних Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики й комунальних послуг України, “Газвидобування” володіє ліцензією на постачання природного газу.

Виручка ПК “Газвидобування” у 2018 р. після нульового показника у 2017 р. склала 347,26 млн грн, в результаті компанія отримала чистий прибуток 21,22 млн грн у порівнянні з чистим збитком 71,97 млн ​​грн у 2017 р.

У грудні 2019 р. “Укрінвест Груп” перепродало “Газвидобування” компанії “Експрес Інвест” Олександра Зінов’єва.

Як писали раніше Investory News, Cadogan Petroleum досягла домовленості з “Укрінвест Груп” щодо продажу своєї дочірньої компанії ТОВ “Астроінвест-Україна” за $1,2 млн. Останні роки фінансові показники “Астроінвест-Україна” знижувалися. До цього, у квітні, з повідомлення АМКУ стало відомо, що можливість покупки “Астроінвест-Україна” розглядала також Burisma Holdings Злочевського.

Також нагадаємо, “Укргазвидобування” назвала ТОП-5 виснажених родовищ компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram