Новини
18 Листопада 2019
1 197

(Оновлено) Cadogan Petroleum продала свою дочірню компанію в Україні за $1,2 мільйона

Останні роки фінансові показники “Астроінвест-Україна” знижувалися

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні Cadogan Petroleum досягла домовленості з “Укрінвест Груп” щодо продажу своєї дочірньої компанії ТОВ “Астроінвест-Україна” за $1,2 млн, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення Cadogan на Лондонській фондовій біржі.

Разом з оголошеним на початку жовтня продажем “Укрінвест Груп” іншої української “дочки” ПК “Газвидобування” (Полтава) за $2,8 млн, загальна сума виручки від угод досягла $4 млн.

Cadogan займається розробкою Дебеславецького і Монастирецького родовищ на заході країни, тоді як продані компанії були розташовані на сході.

Як пише агенція, за підсумками 2018 р. Cadogan отримала $1,2 млн чистого прибутку проти $1,6 млн чистого збитку у 2017 р. Середньодобовий видобуток вуглеводнів в минулому році зріс на 61% — до 250 барелів нафтового еквівалента.

“Астроінвест-Україна” займається постачанням газу в Україну з 2006 р. з моменту входження в групу Cadogan. У 2014-2016 рр. також здійснювала імпорт газу в Україну з ЄС. Як зазначається на сайті компанії, вона налагодила тісну співпрацю з компаніями-резидентами Німеччини, Швейцарії та Польщі.

В останні роки фінансові показники компанії знижувалися. Виручка скоротилася з 1,804 млрд грн у 2015 р. до 514,76 млн грн у 2016 р., 261,23 млн грн у 2017 р. та 0,07 млн ​​грн у 2018 р. Всі ці роки компанія завершувала з чистим збитком, в тому числі в минулому році він виріс до 102,11 млн грн з 91,75 млн грн роком раніше.

ТОВ “Укрінвест Груп” зареєстровано у 2008 р. на “МДІ Ентерпрайсіз Інк” (Беліз), кінцевим бенефіціаром є Вікторія Перченко. Компанія також займається постачанням природного газу непобутовим споживачам. У минулому році виручка компанії залишилася на рівні близько 10,5 млн грн.

У квітні цього року з повідомлення Антимонопольного комітету стало відомо, що можливість покупки “Астроінвест-Україна” розглядала також Burisma Holdings Миколи Злочевського.

Як стало відомо, головний виконавчий директор британської нафтогазової компанії Cadogan Petroleum Гвідо Мікелотті пішов у відставку. Гвідо Мікелотті чотири з половиною роки обіймав посаду генерального директора компанії.

Як уточнили в компанії, зміна керівництва не вплине на вектори діяльності компанії в Україні. Cadogan Petroleum планує і надалі працюватиме в Україні та інвестувати у розробку нафтогазових родовищ.

Як раніше писали Investory News, Cadogan Petroleum досягла домовленості з “Укрінвест Груп” (Київ) з ​​продажу своєї дочірньої “Виробничої компанії “Газвидобування” (Полтава) за $2,8 млн. Статутний капітал компанії становить 351,386 млн грн.

Нагадаємо, американська нафтогазова компанія ExxonMobil досягла угоди щодо продажу активів у сфері геологорозвідки та нафтовидобутку в Норвегії місцевій Var Energy за $4,5 млрд. Також компанія розглядає можливість продажу своїх офшорних активів в Малайзії до $3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram