Новини
29 Січня 2020
1 026

Укргазвидобування назвав ТОП-5 виснажених родовищ компанії

Компанія проводить дорозвідку наявних площ і починає освоювати “грінфілди”

П’ять найбільших родовищ АТ “Укргазвидобування” виснажені на 79%-90%. Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Тож, рівень виснаженості Топ-5 найбільших родовищ компанії наступний:

1. Шебелинське — 89%
2. Західно-Хрестищенське — 90%
3. Яблунівське — 79%
4. Єфремівське — 82%
5. Мелехівське — 82%

“Тому ми багато інвестуємо у пошук нових ресурсів, які дозволять компенсувати видобуток і природне падіння. Зокрема, проводимо дорозвідку наявних площ і починаємо освоювати “грінфілди” — нові ділянки”, — йдеться у повідомленні.

У 2019 р. компанія відкрила три нові родовища з ресурсною базою 2,15 млрд кубометрів газу, приростила видобувні запаси майже на 15 млрд кубометрів газу, а також підготувала до буріння об’єкти з ресурсною базою 17,7 млрд кубометрів газу.

Згідно з даними Державної служби статистики, за 2019 р. в Україні було видобуто 20,3 млрд кубометрів природного газу (на 1,0% менше, ніж у 2018 р.).

Як писали раніше Investory News, суд заарештував банківські рахунки АТ “Укргазвидобування”, таким чином ускладнивши відвантаження палива виробництва Шебелинського заводу та скрапленого газу інших газопереробних заводів.

Нагадаємо, сумарний позитивний ефект на економіку України від підписаних 30 грудня контрактів про продовження транзиту природного газу протягом п’яти років оцінюється в 150 млрд грн. За п’ять років компанії заощадять 27 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram