Новини
5 Вересня 2019
1 063

Компанія “Кернел” отримала додатковий транш на $100 мільйонів

Кошти підуть на фінансування потреб оборотного капіталу у сфері виробництва соняшникової олії в Україні

Одна з найбільших українських аграрних груп “Кернел” домовилася з синдикатом європейських банків про пролонгацію на рік кредитної лінії на $290 млн, повідомила компанія на веб-сайті Варшавської фондової біржі.

Згідно з повідомленням, загальний доступний ліміт по кредитній лінії був збільшений до $390 млн шляхом додаткового траншу в розмірі $100 млн з терміном погашення 31 серпня 2021 р.

Кошти надаються для фінансування потреб оборотного капіталу у сфері виробництва соняшникової олії в Україні.

“3 вересня 2019 р. “Кернел” уклав угоду про зміну і перегляд своєї передекспортної кредитної лінії від 16 жовтня 2017 р., зокрема, термін дії чинних траншів був продовжений на один рік: на $200 млн — до 31 серпня 2022 р., на $90 млн — до 31 серпня 2020 р.”, — наголошується в повідомленні.

Як відомо, “Кернел” — виробник та експортер соняшникової олії, а також, виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Компанія будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництва, експорт та внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.

Нагадаємо, група компаній “Прометей” придбала три аграрних підприємства у групи “Кернел” в Миколаївській області (агрофірми “Вісла”, “Злагода” та “Україна”).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram