Новини
18 Жовтня 2022
499

Колишнього гендиректора Nikola визнали винним в обмані інвесторів

Він підробляв відеоролики, приховував справжній стан розробки та походження акумуляторів

Тревор Мілтон, засновник і колишній генеральний директор компанії з виробництва електричних та водневих автомобілів Nikola, був визнаний винним за трьома пунктами звинувачення у шахрайстві, повідомляє The Verge.

Присяжні вирішили, що він збрехав інвесторам, щоб збільшити вартість стартапу.

У обвинувальному висновку, поданому у 2021 році, компанія звинувачується у постановці відео, в якому нібито показано, як її напівпричіп Nikola One їде своїм ходом, коли він насправді котиться з пагорба.

Мілтона також звинувачували в тому, що він вводив інвесторів в оману щодо походження акумуляторних батарей у його автомобілях, процесу розробки пікапа та просування процесу розробки автомобілів. Він пішов з посади генерального директора у вересні 2020 року.

Звинувачення Мілтона включають один пункт про шахрайство з цінними паперами та два пункти про шахрайство з використанням електронних засобів зв’язку. Він був виправданий за одним зі звинувачень — у шахрайстві з цінними паперами.

Адвокат Мілтона планує подати апеляцію на вирок.

Справа велася не проти компанії (яка все ще працює і нещодавно відкликала майже 100 автомобілів), а проти самого Мілтона. Нібито, він проігнорував раду головного інженера Nikola відкласти запуск через неготовність вантажівки. У компанії заявили, що раді перевернути цю сторінку та сконцентруватися на бізнесі та розробці автомобілів.

Nikola була заснована в середині 2010-х років, і до 2020 року імениті інвестори (зокрема General Motors) вклали у компанію мільярди доларів. Але у вересні того ж року випливла історія з підробкою демонстраційного ролика. До кінця 2020 року GM оголосила, що більше не збирається фінансово брати участь у компанії, а Міллеру було офіційно звинувачено в шахрайстві. Nikola довелося виплатити штраф обсягом $125 млн, щоб урегулювати конфлікт з інвесторами.

Нагадаємо, Mastercard запускає сервіс для блокування кіберкрадіжок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram