Новини
8 Листопада 2019
831

Колишній глава Uber залучив $400 мільйонів на створення “кухонь-примар”

У його стартап CloudKitchens інвестував Суверенний фонд Саудівської Аравії

Фото: Reuters

Суверенний фонд Саудівської Аравії інвестував $400 млн на розвиток стартапу CloudKitchens, що належить Тревісу Каланіку, колишньому гендиректору Uber, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що завдяки фінансуванню оператор так званих “кухонь-привидів” може бути оцінений у $5 млрд.

“Угоду між саудівським фондом і CloudKitchens було укладено в січні”, – розповіли джерела WSJ.

Видання зазначає, що загалом, це перша угода фонду у Кремнієвій долині, про яку стало відомо після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, що спровокувало обурення у багатьох країнах і стало причиною зриву кількох запланованих угод.

“CloudKitchens скуповує дешеву нерухомість поблизу міських центрів, а потім створює на їх території кухні, які здає ресторанам, що готують їжу виключно для доставки”, – пише WSJ.

І додає, що інвестиції саудівського фонду допоможуть компанії активно розширюватися – з США до Китаю, Індії та Великобританії.

“Раніше стартап фінансував сам Каланік – спочатку бізнесмен вклав у нього $200 млн, отримані від продажу акцій Uber. У січні він інвестував в CloudKitchens ще $100 млн”, – заявив один зі співрозмовників WSJ.

Видання додає, що у Каланіка вже є досвід співпраці з суверенним фондом Саудівської Аравії. Так, у 2016 році фонд інвестував в Uber $3,5 млрд.

Раніше Investory News писали, що Uber вирішив завоювати ринок Близького Сходу й придбати за понад $3 млрд дубайського конкурента Careem Networks FZ. Така покупка свідчить про велику увагу Uber до ринку Близького Сходу, який представляє найбільший інвестор компанії – суверенний фонд Саудівської Аравії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram