Новини
20 Липня 2021
1 131

Китай представив потяг на магнітній подушці здатний розганятися до 600 км/год

Це поки що найшвидший наземний транспорт у світі

Китайці створили найшвидший поїзд у світі. Він працює на магнітній подушці, тому здатний розвивати величезні швидкості, аж до 600 км/год і працювати з мінімальним рівнем шуму, повідомляє державне інформагентство Xinhua. 20 липня він зійшов з конвеєра.

Такий поїзд не торкається рейок під час руху, відповідно не виникає ніякого тертя. Крім цього, мінімальний радіус повороту такого поїзда вдвічі менше, ніж радіус повороту поїзда метро, ​​що дозволяє зручно обходити будівлі при плануванні маршруту.

Нова модель поїзда вийшла з виробничої лінії 20 липня у місті Циндао на північному сході країни. Робота над ним велася з 2016 року компанією CRRC. Його прототип зробили в Циндао, а випробування проходили в Шанхаї з червня 2020 року.

На цей час Китай є світовим лідером з будівництва високошвидкісних залізниць. Згідно з даними китайського залізничного оператора, в країні до кінця 2020 року налічувалося 37,9 тис. км високошвидкісних залізничних ліній. Це найдовша мережа з існуючих.

Китай використовує залізничні лінії на магнітній подушці з 2003 року, майже 20 років. Вперше вона з’явилася в Шанхаї — ділянка довжиною 30 км між центром міста та аеропортом Пудун. Основою технології слугує німецька “електромагнітна підвіска” (EMS).

Наприкінці 2020 року ще один винахід досяг унікальної швидкості пересування. Прототипу Hyperloop в Південній Кореї вдалося досягти рекордної швидкості — понад 1000 км/год. Це відбулося всього через кілька днів після перших успішних випробувань розробки Virgin Hyperloop з пасажирами.

Раніше Investory News дізналися, який незвичайний транспорт стане доступним для нас у недалекому майбутньому. Прочитати можна за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram