Новини
13 Лютого 2020
839

Китай подав 84 патенти для прискорення запуску власної цифрової валюти

В патентах йдеться і про створення цифрових гаманців

Народний банк Китаю вживає активних заходів для запуску власної платіжної системи та цифрової валюти під назвою DCEP (Digital Currency Electronic Payment). Регулятор подав 84 патентні заявки на різні технології, пов’язані з ініціативою.

Про це повідомляє Bitcoinist з посиланням на дослідження Палати цифрової торгівлі США (Chamber of Digital Commerce).

“Це може бути доказом того, що країна готується до запуску CBDC (Central Bank Digital Currency)”, — пише видання.

Повідомляється, що патенти пов’язані з розробкою протоколів, які будуть контролювати випуск і поширення цифрового юаня.

Також вони пов’язані з міжбанківськими розрахунками та інтеграцією CBDC з існуючої роздрібної банківської інфраструктури Китаю. У деяких патентах представлені плани зі створення запрограмованих механізмів контролю інфляції.

Судячи з усього, повідомляє Bitcoinist, Китай планує створити фінансову організацію-посередника, який дозволить клієнтам вносити фіатну валюту та отримувати цифрові юані. В патентах також згадується створення цифрових гаманців або чіп-карт для роздрібних власників CBDC.

Президент Палати цифрової торгівлі США Періанна Борінг зазначила, що Китай здійсним величезні інвестиції й ставиться до цього дуже серйозно. Це помітно відрізняється від підходу Сполучених Штатів, і патенти тільки підкреслюють це.

“Створюється відчуття, що робота Пекіна над цифровою валютою йде досить просто, хоча про дату запуску нічого невідомо”, — зазначають аналітики Happycoin.

Прогрес Китаю в роботі над CBDC викликав хвилю інтересу в Європі та Сполучених Штатах. Робота Пекіна над суверенною цифровою валютою, яка може бути прийнята дрібнішими країнами, посилила тиск на центральні банки інших великих країн, поставивши між ними запуск власних цифрових валют.

Виступаючи перед Конгресом 11 лютого 2020 р. Джером Пауелл, голова Федерального резерву США, повідомив, що такі проекти, як Facebook Libra і цифровий червень, висунули питання про CBDC на перший план.

Нагадаємо, кілька сотень китайських компаній звернулися в банки з проханням надати їм кредити на загальну суму у $8,2 млрд для того, щоб пом’якшити наслідки коронавіруса.

Як відомо, Центральний банк Китаю заявив, що має намір підтримати економіку країни, яка постраждала в результаті спалаху коронавірусу. Тож, на ринки буде виведена ліквідність на суму 1,3 трлн юанів (понад $173 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram