Бiзнес
23 Вересня 2019
1 158

Кінець відпусток: Ліквідація найстарішого туроператора Thomas Cook коштуватиме Британії сотні мільйонів

Владі країни доведеться власним коштом повертати додому 150 тисяч громадян

Одна з найстаріших туристичних компаній у світі британська Thomas Cook, оголосила про початок процедури примусової ліквідації. Про це повідомляється на сайті туроператора.

“Не зважаючи на численні спроби, переговори не завершилися угодою між акціонерами компанії та кредиторами. Рада директорів компанії прийшла до висновку, що єдиним варіантом є примусова ліквідація”, — йдеться в заяві туроператора, що напередодні намагався отримати приватні інвестиції у розмірі £200 млн ($250 млн). Борги компанії оцінюються у £1,7 млрд.

Під загрозою виселення з готелів виявилися близько 600 тис. клієнтів туроператора, з яких 150 тис. – британці. Для повернення останніх на батьківщину управління цивільної авіації Великої Британії оголосила найбільшу в історії країни операцію з репатріації населення в мирний час.

За інформацією агенції AP, це може коштувати близько £600 млн ($750 млн). В результаті краху компанії роботу втратять близько 21 тис. співробітників по всьому світу, в тому числі близько 9 тис. — у Великій Британії.

Туроператор має по всій країні велику мережу контор з продажу путівок, що нараховує 563 офісів.

Уряд Великої Британії вже заявив, що створить спеціальну робочу групу з розв’язання проблеми, пов’язаної з ситуацією навколо Thomas Cook, і виділить кошти на ліквідацію наслідків.

Thomas Cook AG веде історію з 1841 р., є першою туристичною компанією у світі. Компанія названа на честь свого засновника Томаса Кука, винахідника організованого туризму.

Нагадаємо, протягом останніх 10 років кількість туристів, які подорожують більше, ніж на один день, зросла на 76% проти 2009 року. Особливо стрімка динаміка – в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

А український онлайн-гіпермаркет Rozetka запускає віртуальне туристичне агентство Rozetka.Travel – онлайн-сервіс, який дозволяє забронювати та оплатити тур онлайн

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram