Новини
6 Вересня 2019
1 807

Порахували: Найбільше грошей туристи витрачають у Дубаї

А найчастіше подорожують до Бангкока

Протягом останніх 10 років кількість туристів, які подорожують більше, ніж на один день, зросла на 76% проти 2009 року. Особливо стрімка динаміка – в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Про це йдеться у дослідженні Mastercard, який вивчає глобальні тренди в подорожах та складає перелік найбільш відвідуваних міст світу (Global Destination Cities Index).

Зазначається, що Бангкок учетверте став туристичним напрямком №1 за кількістю відвідувачів з-за кордону за рік. “Торік місто відвідали понад 22 млн туристів”, – йдеться у дослідженні.

Париж і Лондон, які цього року помінялись місцями, посіли відповідно друге та третє місця з обсягом у понад 19 млн туристів кожен.

Найдовше туристи зупиняються в Анталії (Туреччина) та у Нью-Йорку (США) – по 14 та 8 ночей відповідно. “А от Україна увійшла у топ-3 країн, звідки туристи приїжджають на турецький курорт – серед відпочивальників в Анталії майже 6% українців”, – зазначається у повідомленні. 

Що стосується коштів, витрачених туристами, то рейтинг очолює Дубай, де туристи витрачають в середньому $533 на день. Мекка залишається на другому місці другий рік поспіль. Замикає першу трійку Бангкок.

Зазначається, що протягом останніх десяти років усе більше людей щороку подорожують за кордон і витрачають більше коштів. “За всіма туристичними напрямками, які ввійшли до рейтингу, потік мандрівників зростав у середньому на 6,5% на рік, починаючи з 2009 року, а їх грошові витрати зростали в середньому на 7,4%”, – повідомили у Mastercard.

І додали, що перша десятка рейтингу залишається майже незмінною – Лондон, Париж і Бангкок формують першу трійку з 2010 року. “При цьому Бангкок посідав перше місце шість раз впродовж семи останніх років. Іще один лідер першої десятки – місто Нью-Йорк з 13,6 млн відвідувачів цьогоріч”, – зазначається у повідомленні.

Міста Азійсько-Тихоокеанського регіону продемонстрували найбільше зростання кількості відвідувачів з-за кордону з 2009 року, а саме – 9,4%. Для порівняння, зростання потоку туристів до Європи склало 5,5%.

“Цьому сприяло збільшення кількості мандрівників із материкового Китаю. З 2009 року Китай піднявся з 8 на 2 місце в рейтингу країн, громадяни яких подорожують до 200 міст, включених у дослідження Mastercard, поступившись лише США», – розповіли у компанії.

Нагадаємо, найбезпечнішими містами світу для подорожей у 2019 році за версією The Economist стали Токіо, Сингапур і Осака. За лідерами слідують Амстердам, Сідней, Торонто, Вашингтон, Копенгаген, Сеул та Мельбурн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram