Новини
23 Серпня 2019
987

Кінець співпраці: DHL припиняє поставки для Amazon Fresh в Німеччині

Причина у повільному зростанні онлайн-продажів харчових продуктів

Deutsche Post DHL (DPWGn.DE) більше не буде постачати свіжі продукти в Німеччину для Amazon (AMZN.O), оскільки ринок електронної торгівлі харчовими продуктами розчаровує, повідомляє Reuters.

Продаж харчових продуктів є ключовою частиною стратегії найбільшого у світі онлайн-рітейлера, особливо після того, як у 2017 р. вона купила американську мережу Whole Foods, але її сервіс Fresh, запущений у 2007 р. в Сіетлі, став набагато повільніше розвиватися, ніж інша частина бізнесу.

У DHL агенції підтвердили, про те, що компанія припиняє співпрацю з Amazon Fresh, додавши, що інша частина його бізнесу з Amazon не постраждала.

“Ринок свіжих продуктів, замовлених через Інтернет, до сих пір сильно відстає від очікувань. З цієї причини й складності всього процесу ми значно скоротили нашу діяльність в цій галузі”, – прокоментували в DHL.

У свою чергу представники Amazon відмовилися від коментарів, не кажучи вже про те, що сервіс Fresh отримав позитивні відгуки в Німеччині, другому за величиною ринку Amazon за межами США.

Онлайн продажі харчових продуктів в Німеччині росли повільніше, ніж на багатьох розвинених ринках, почасти через високої щільності місцевих дисконтних магазинів, таких як Aldi та Lidl. За даними агенції, на частку електронної комерції у 2018 р. припадало лише близько 1,2% продажів харчових продуктів у Німеччині.

Виданню також стало відомо, що Amazon будує свою власну мережу доставки в Німеччині, незалежну від великих логістичних гравців, таких як Deutsche Post DHL.

Як відомо, FedEx розриває контракт з Amazon на дрібну поставку наземних товарів задля створення власної мережі доставки.

А Deutsche Post DHL Group заявила, що в цьому році витратить $150 млн на розширення пропускної здатності мережі розподілу медичних послуг США приблизно на 40%. Лідер в області логістики у сфері охорони здоров’я заробляє на доставці понад €3 млрд в рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram