Новини
8 Серпня 2019
1 089

До побачення: FedEx припиняє співпрацю з Amazon

FedEx розриває контракт з Amazon на дрібну поставку наземних товарів задля створення власної мережі доставки

Як повідомляє Bloomberg, завершення співпраці відбудеться напередодні завершення терміну дії контракту, за яким Amazon надає FedEx послуги наземної доставки. У червні FedEx вирішила не продовжувати контракт на авіаперевезення посилок Amazon, термін дії якого закінчився 30 червня.

З 2015 року Amazon будує внутрішню логістичну мережу, за допомогою якої компанія може доставляти свої власні посилки. Це дає їй можливість економити гроші в значних масштабах. У середньому одне відправлення за допомогою внутрішньої мережі обходиться компанії в $6, а через UPS або FedEx – від $8 до $9. У червні в FedEx заявили, що на частку Amazon припадало лише 1,3% від її виручки в 2018 році, тому для них відмова від авіаперевезень посилок з Amazon не є такою вже великою втратою.

У FedEx недвозначно вказали, що черове закінчення контракту з Amazon не вплинуло на інші аспекти відносини з інтернет-гігантом. Компанія також заявляє, що прагне отримати вигоду з попиту на електронну комерцію за межами Amazon і навмисно будує свою мережу, щоб “обслуговувати тисячі роздрібних продавців в сфері електронної комерції”.

Нагадаємо, нещодавно Amazon ввела нові стандарти пакування для продавців і штрафуватиме за їх порушення. Ще восени 2018 року компанія розробила нові вимоги, згідно з якими продавці повинні до 1 серпня 2019 року змінити своє пакування так, щоб воно було більш компактними та легше відкривалося.

А глава та засновник інтернет-ритейлера Amazon.com Inc. Джефф Безос знову здійснив розпродаж акцій своєї компанії. В результаті чого загальний обсяг проданих ним паперів Amazon за п’ять днів досяг майже $3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram