Новини
1 Серпня 2019
1 294

Штраф від Amazon: З 1 серпня продавці змушені перейти на нові стандарти пакування

У випадку порушень їм доведеться платити комісію $1,99 за кожен товар

Amazon ввела нові стандарти пакування для продавців і штрафуватиме за їх порушення. Ще восени 2018 року компанія розробила нові вимоги, згідно з якими продавці повинні до 1 серпня 2019 року змінити своє пакування так, щоб воно було більш компактними та легше відкривалося, повідомляє The Wall Street Journal.

“Якщо пакування заперечуватиме новому стандарту, то виробники змушені будуть заплатити комісію в розмірі $1,99 за кожен товар”, – йдеться у повідомленні.

У листі до постачальників представники Amazon повідомили, що завдяки новим стандартам пакування стане більш екологічними. “При цьому компанія відмовилася коментувати свої дії”, – пише WSJ.

Видання зазначає , що таким чином Amazon підштовхує постачальників до зміни методів ведення бізнесу, а також підштовхує бренди до продажу продукції у тій кількості та за тієї вартістю, яка найкраще підходить для її систем зберігання та доставки.

У свою чергу підприємці почали скаржитися на Amazon й звинувачувати її в тиску на бізнес. Так, компанії споживчого сектора заявляють, що не мають іншого виходу й змушені задовольнити нові вимоги. “Щоб охопити більше клієнтів, виробники, починаючи від предметів посуду до садових граблів, змушені продавати свої товари через Amazon”, – йдеться у повідомленні.

Наприклад, Philips Norelco довелося скоротити обсяг пакування на 80% та частину компонентів своєї бритви OneBlade з 13 до 9, щоб потрапити під новий стандарт. “А виробник кормів для тварин Hill’s Pet Nutrition заявив, що змушений був зменшити обсяг пакування корму преміум-класу на третину”, – пише видання.

За словами Метта Реддінгтона, директора консалтингової компанії Veritiv Corp по тестуванню пакувань, деякі бренди планують вести перемовини з Amazon, але цього поки не було. “Якісь компанії можуть навіть й прибрати свою продукцію з платформи, але Amazon й надалі підштовхуватиме їх вносити зміни до стандартів пакувань та інших аспектів бізнесу таким чином, щоб це краще відповідало їх власній політиці введення бізнесу”, – зазначив він.

У свою чергу Майк Кюблер, технічний директор і фахівець з пакування компанії Smithers Pira вважає, що бренди, які використовуватимуть більш ефективне пакування тільки виграють від зниження вартості доставки. “Amazon також виграє. Спочатку це принесе певні труднощі, але я думаю, що користь вже є”, – зазначив він.

Видання пише, що Amazon працює над збільшенням ефективності пакування мінімум з 2009 року. “Компанія таким чином скорочує не тільки відходи, а й витрати на логістику – доставка товарів у меншому пакуванні обходиться дешевше”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, американський онлайн-гігант планує відкрити новий склад у Німеччині цього року та створити понад 2,8 тис. робочих місць з постійними контрактами на своєму другому за величиною ринку після США. 13-й за рахунком склад Amazon у Німеччині буде в західному місті Менхенгладбах. До кінця 2019 року загальна чисельність персоналу Amazon у Німеччині складе понад 20 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram