Новини
19 Березня 2019
920

Київ потрапив до мільярдної програми ЄБРР

Співпраця розпочнеться з пілотного транспортного проекту

Київ приєднався до екологічної програми ЄБРР “Зелені міста”. Меморандум про порозуміння підписали мер Києва Віталій Кличко та керівник відділу муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР С’юзен Горенссон. Як повідомляє прес-служба ЄБРР, столиця України стала 21-м містом, що приєдналося до цієї ініціативи.

Метою програми “Зелені міста” із загальним обсягом у €1 млрд, є реалізація “зелених” проектів. Як зазначають у ЄБРР, вона призначається для міст, перед якими стоять значні завдання та виклики у сфері екології, у тому числі у зв’язку з необхідністю пом’якшення кліматичних змін. Це передусім міста, де застаріла міська інфраструктура негативно впливає на якість життя людей, обумовлює великі викиди парникових газів та заважає громадам адаптуватися до кліматичних змін.

Згідно з підписаним меморандумом, Київ має розробити план дій “Зелене місто”, який дозволить відповісти на його конкретні екологічні потреби і забезпечити більш стале майбутнє для жителів міста.

“Цю домовленість закріпить початковий проект у транспортному секторі міста, який міська влада реалізовуватиме у співпраці з ЄБРР”, – додають у банку.

Довідково: Програма ЄБРР «Зелені міста» вже охоплює 21 місто і збільшилася за обсягом фінансування у чотири рази з моменту запуску у 2016 р. Стратегія діяльності ЄБРР у секторі муніципальної та екологічної інфраструктури на наступні 5 років передбачає надання банком «зеленого» і сталого фінансування понад 100 містам до 2024 р.

Зазначимо також, що у березні ЄБРР і Євросоюз запустили кредитну лінію EU4Business-ЄБРР для фінансування проектів малих і середніх підприємств (МСП) в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram