Новини
17 Лютого 2022
513

Кернел інвестує у порт Чорноморська понад $100 мільйонів

Кошти, зокрема, підуть на реконструкцію теперішніх та будівництво нових причалів

Міністерство інфраструктури та міжнародний зернотрейдер Кернел досягли угоди про інвестиції у понад $100 млн у проєкти з розвитку інфраструктури Чорноморського морського порту. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Зокрема, йдеться про реконструкцію теперішніх та будівництво нових причалів, а також розширення підхідних залізничних колій.

“Сьогодні ми дійшли попередньої згоди щодо реалізації державно-приватного партнерства в оновленні гідротехнічної, складської та залізничної інфраструктури порту”, — прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Зараз розпочинається розробка проєктної документації та оцінка інвестицій. І в другому кварталі цього року планується виходити на підписання взаємних зобов’язань держави та приватного інвестора.

Кернел є провідним експортером сільськогосподарської продукції та одним із найбільших приватних портових операторів, який сьогодні забезпечує майже 40% вантажопотоку ДП “МТП “Чорноморськ”. За 10 років роботи компанія наростила експорт у 2,5 раза. Минулого року причали та припортова інфраструктура прийняли 10,2 млн тонн зернових. Водночас середній рівень завантаженості наявної портової інфраструктури становив 92 %.

У планах — подальше зростання вантажопотоку, що вимагає розширення пропускної потужності портової інфраструктури. Компанія та АМПУ зацікавлені в реконструкції наявних та будівництві нових причалів, а також розширені підхідних залізничних шляхів. Зокрема, це забезпечить можливість обробки сучасних суден, зазначають у пресслужбі.

Адміністрація морських портів України завершила днопоглиблення 1-го ковша акваторії Сухого лиману до 15 м. Це забезпечить безперешкодний підхід суден типу Panamax з дедвейтом до 100 тис. тонн.

Нагадаємо, торік порт “Чорноморськ” залучив $40 млн інвестицій. За ці кошти планується побудувати двосторонній пірс довжиною 339,75 м.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram