Новини
4 Квітня 2021
631

Карти Google показуватимуть екологічні маршрути

Нова функція — частина зобов’язань компанії у боротьбі зі зміною клімату

Карти Google почнуть направляти водіїв на маршрути, які, за їхніми розрахунками, є найбільш екологічно чистими на основі списку показників. Як зазначають співробітники пошукової системи, вони виділятимуть поїздки, які генерують найменший вуглецевий слід, використовуючи в основному дані про дорожній рух і нахили доріг, повідомляє Hightech.

У Google наголосили, що функція буде запущена спочатку в США наприкінці цього року, але попереду на неї чекає “глобальна експансія”. Нова функція є частиною зобов’язань компанії у боротьбі зі зміною клімату.

Наразі маршрут за замовчуванням буде стандартним, однак користувачі зможуть перемкнутися на екологічний варіант. Коли альтернативні маршрути будуть значно швидшими, Google запропонує вибір і дозволить користувачам порівняти передбачувані викиди.

“Приблизно для половини маршрутів можемо знайти варіант більш екологічний з мінімальними тимчасовими витратами або без них”, — розповів директор з продуктів Google Рассел Дікер.

Пошукова система, що належить Alphabet, заявила, що вона використовує дані про викиди, засновані на тестуванні різних типів автомобілів і доріг, спираючись на інформацію, отриману від Національної лабораторії США з поновлюваних джерел енергії (NREL).

Дані щодо схилів і нахилів доріг вони отримали за допомогою своїх автомобілів Street View, а також аерофотографування й супутникових знімків.

Нагадаємо, у листопаді минулого року на Google поскаржилися понад 100 компаній. Вони стверджують, що технічний гігант штучно утримує користувачів у межах свого власного сервісу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram