Новини
8 Грудня 2020
1 022

Капіталізація Tesla перевищила $600 мільярдів

Акції компанії з початку року виросли приблизно на 667%

За підсумками торгів у понеділок, 7 грудня, капіталізація Tesla збільшилася до $609 млрд. Акції компанії зросли на $42,72 (7%), до $641,76, повідомляє Barron`s.

Автовиробник став шостою компанією у світі, капіталізація якої сягнула понад $600 млрд. За дев’ять торгових днів показник зріс на $100 млрд. До Tesla даний рубіж пройшли Amazon, Facebook, Apple, Alphabet і Microsoft.

Загалом компанія додала близько $220 млрд у капіталізації з того часу, як 16 листопада комітет S&P оголосив, що акції Tesla будуть додані до індексу 21 грудня. До речі, наразі автовиробник Toyota посів друге місце у світі з капіталізацією у $215 млрд.

Загалом акції Tesla виросли на 57% з 16 листопада, а з початку року — приблизно на 667%. За інформацією Market Watch, через таку вартість “важковаговика” Tesla оператор індексу S&P Dow Jones Indices зробив незвичайний крок, проконсультувавшись з інвесторами про те, чи додаватиме він Tesla окремими траншами або відразу, і в листопаді оголосив про плани додати її акції відразу.

“Тепер вони потраплять до портфелів численних фондів, які відстежують індекс, а потім перейдуть до керованих фондів, яким також доведеться збалансувати свої активи. Це забезпечить Tesla ще більшу популярність, а індивідуальним інвесторам — певний ступінь комфорту”, — йдеться у повідомленні.

Як свідчать дані рейтингу Bloomberg billionaires index, засновник компанії Ілон Маск наразі знаходиться на другому місці у списку найбагатших людей планети зі статком у $155 млрд. За останню добу він став багатшим на $9,7 млрд.

Згодом агенція Bloomberg повідомила, що Tesla домовилася з брокерськими компаніями про продаж своїх акцій на загальну суму $5 млрд, які продаватимуться за ринковою ціною.

Це вже третій продаж акцій Tesla у 2020 р. Bloomberg пояснює це стрімким зростанням, який папери переживають за останні 12 місяців. У вересні Tesla запропонувала ринку акції на ті ж $5 млрд, а в лютому — на $2 млрд. Ці операції дозволили Tesla вкластися в розвиток виробництва. Зараз Tesla будує два заводи — в Техасі й у Берліні.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року акції американського виробника електрокарів Tesla вперше перевищили $400, тоді це частково пов’язували з початком виробництва електромобілів у Шанхаї.

А в січні 2020 року ціна акції компанії Tesla перевищила $500. Тоді фінансові аналітики прогнозували можливе зростання ще на $100.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram