Новини
14 Січня 2020
829

Знову рекорд: Ціна акції компанії Tesla вперше перевищила $500

Фінансові аналітики прогнозують можливе зростання ще на $100

Вартість акцій Tesla в понеділок, 13 січня, під час торгів на Nasdaq перевищила $500 за штуку, випливає з даних біржі. На момент публікації один папір компанії коштував $524,86.

Акції компанії переважно ростуть з кінця жовтня, за цей час вони подорожчали вдвічі. Минулого тижня компанія стала найдорожчим автовиробником в історії США. Згідно з даними Nasdaq, ринкова вартість компанії на сьогодні оцінюється приблизно в $93 млрд.

У 2020 р. акції Tesla підскочили вище $400 після того, як компанія повідомила, що за четвертий квартал поставила по всьому світу 112 тис. автомобілів, трохи перевищивши прогноз аналітиків.

Крім того, автовиробник оголосив, що його перший завод повного циклу за межами США в Шанхаї почав поставляти автомобілі.

Інтернет-портал Market Insider в свою чергу зазаначає, що це пов’язано з публікацією аналітичної оцінки компанії Oppenheimer, згідно з якою, акції Tesla можуть з часом досягти позначки $612 за акцію.

“Хоча раніше компанія поставала перед труднощами, пов’язаними з процесом зростання, вона досягла важливого етапу, коли здатна забезпечити стабільні фінансові потоки. Ми вважаємо, що прийнята в компанії система оцінки ризиків, облік колишніх помилок і амбітні плани починають становити суттєву загрозу тим транспортним компаніям, які не здатні або не бажають швидшими темпами застосовувати інновації “, — пише видання.

Як відомо, наприкінці 2019 р. Tesla почла поставки седана Model 3 в Китаї та знизила ціни на 16% на цю модель.

Раніше Investory News писали, що капіталізація вирбника електричних авто склала $89 млрд, що на $2 млрд більше, ніж сума ринкових капіталовкладень General Motors і Ford в $50 млрд і $37 млрд відповідно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram