Новини
7 Липня 2020
1 017

Капіталізація Amazon вперше перевищила $1,5 трильйона

Ціна за акцію американської корпорації склала понад $3 тисячі

У понеділок, 6 липня, ціна за акцію американської Amazon вперше за історію компанії склала понад $3 тис., про це свідчать дані біржі Nasdaq.

У результаті ринкова капіталізація Amazon перевищила $1,5 трлн. Цієї позначки до теперішнього часу досягли ще дві компанії: Apple та Microsoft.

До речі, минулого тижня статки глави Amazon Джеффа Безоса досягли рекордних $172 млрд.

Як зазначає Reuters, у понеділок фондові індекси США зростали на фоні надій інвесторів на швидке відновлення американської економіки. Крім того оптимізм інвесторів був пов’язаний з позитивними даними про стан економіки.

Так, за даними Інституту менеджменту постачання (ISM), індекс ділової активності у сфері послуг у США в червні досяг 57,1 п. У травні він становив 45,4 п, а аналітики очікували зростання до 50 пунктів, що стало найсильнішим місячним приростом індексу з моменту початку обліку даних у 1997 році.

Нагадаємо, на початку червня акції Amazon.com Inc, а також Microsoft Corp і eBay Inc досягли нових рекордних максимумів закриття на фоні підвищення попиту інвесторів на папери сектора електронної комерції.

Крім того нещодавно Amazon очолила рейтинг найдорожчих світових брендів BrandZ Top 100. Оцінка бренду ритейлера зросла за рік майже на третину, до $415,9 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram