Новини
30 Червня 2020
992

Amazon створює фонд у $2 мільярди для підтримки безвуглецевих технологій

Крім того компанія очолила рейтинг найдорожчих світових брендів BrandZ

Amazon створює венчурний Фонд кліматичних зобов’язань (Climate Pledge Fund) у розмірі $2 млрд, який інвестуватиме в компанії, що розробляють продукти, послуги та технології, які “полегшують перехід до економіки з нульовим викидом вуглецю”, повідомляє Investopedia.

Видання нагадує, що минулого року Amazon спільно з Verizon Communications і Infosys стала співзасновником The Climate Pledge, мета якого – досягти цілей Паризької угоди на 10 років раніше від запланованого терміну шляхом генерування викидів з нульовим викидом вуглецю до 2040 року.

“Фонд, що створюється Джеффом Безосом інвестуватиме в компанії по всьому світу, починаючи зі стартапів до добре зарекомендованих підприємств, які розробляють інноваційні технології в кліматичній сфері”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Фонд також займатиметься пошуком ефективних інвестиційних можливостей у широкому спектрі галузей, таких як транспорт і логістика, виробництво, зберігання та використання енергії, матеріали, “циклічна економіка” (тобто ліквідація відходів і повторне використання ресурсів у максимально можливому обсязі), а також продовольство й сільське господарство.

До речі, Amazon прагне приєднати до роботи й інші компанії, які підписали Угоду про зміну клімату, як фінансових спонсорів програми. “Початкові вкладення у фонд складуть $2 млрд”, – заявили в Amazon, проте не уточнили, в який термін планують інвестувати гроші.

Крім того Amazon, згідно із рейтингом консалтингової компанії Kantar (проаналізовано 17 тис. брендів у 51 країні, дані об’єднано щодо ринкової капіталізації з результатами опитування 3,8 млн осіб по всьому світу), очолив рейтинг найдорожчих світових брендів BrandZ Top 100.

“Оцінка бренду ритейлера зросла за рік майже на третину, до $415,9 млрд”, – йдеться у повідомленні. На другому місці Apple з оцінкою бренду у $352,2 млрд, на третьому – Microsoft ($326,5 млрд). Компанія обігнала Google, яка розмістилася на четвертому рядку ($323,6 млрд). Аналітики пояснюють це зростанням потреб ПО для спільної роботи Microsoft Teams під час масової “удальонки”, зазначає CNBC.

На п’ятому місці Visa ($186,8 млрд), на шостому – Alibaba ($152,5 млрд). Вартість бренду Alibaba за рік збільшилася на 16%, водночас показник іншої китайської компанії у сфері електронної комерції – JD, збільшився на 24%, до $25,5 млрд.

Китайський додаток для створення коротких відео TikTok зайняв найвищу позицію серед новачків рейтингу BrandZ Top 100. Оцінка його бренду склала $16,9 млрд, що більше, ніж у KFC, Uber і Adidas. Загальна вартість 100 брендів досягла $5 трлн – на 5,9% більше, ніж у 2019 році.

До речі, у звіті зазначається, що бренди, які дозволили людям адаптуватися до життя за допомогою цифрових пристроїв і досягати комфорту, як правило, зростали в ціні або, принаймні, лідирували у своїй категорії.

Раніше Investory News писали, що компанія Microsoft Corp запустила власний фонд розміром $1 млрд для розвитку прогресивних технологій щодо скорочення викидів вуглецю та їх виведення з атмосфери. Таким чином компанія планує скоротити власний вуглецевий слід.

Ознайомитися з добіркою відомих брендів, що стали звичними для нас словами у повсякденному житті можна в матеріалі Investory News “10 брендів, які стали загальними іменами”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram