Новини
24 Квітня 2020
775

Канада виділить $780 мільйонів на розробку вакцини від коронавірусу

Тим часом Велика Британія вже розпочала її клінічні випробування

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що країна виділить $780 млн на дослідження та розробку вакцини від коронавірусу. З цієї суми на проведення клінічних випробувань витратять $471 млн, ще $82 млн – на створення самої вакцини, повідомляє Комерсант.

“Даний план складається з трьох частин: дослідження, пов’язані з розробкою вакцини й іншими способами лікування, проведення клінічних випробувань і розвиток тестування, а також моделювання на національному рівні”, – зазначив він.

Канадський прем’єр додав, що на розробку й тестування вакцини знадобляться місяці. До цього в країні потрібно буде прийняти кілька проміжних заходів для боротьби з поширенням вірусу. Зокрема, планується збільшити кількість тестів на коронавірус. Також почнуть тестувати на антитіла й імунітет до COVID-19.

Тим часом у Великій Британії дослідники Оксфордського університету, які розробили вакцину від коронавірусу COVID-19, розпочали її клінічні випробування, які будуть проведені на 1,1 тис. добровольців у декількох містах країни.

Зазначається, що у четвер, 23 квітня, дослідження розпочалося на двох особах – так буде зібрано інформацію про безпеку вакцини та її здатність забезпечити хороший імунітет. “Вакцина ChAdOx1 nCoV-19 створена на основі вірусу шимпанзе, в який додана частина генетичного коду коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Результати випробувань цієї вакцини будуть відомі мінімум через кілька місяців, максимум – через пів року. У випробуваннях можуть взяти участь добровольці від 18 до 55 років.

Загалом, пошуком вакцини від вірусу COVID-19 займаються десятки лабораторій по всьому світу. У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що без вакцини остаточно купірувати пандемію неможливо.

Раніше Investory News писали, British American Tobacco, виробник сигарет Dunhill і Lucky Strike, повідомив, що його американський біотехнологічний підрозділ працює над створенням потенційної вакцини від спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19 з використанням протеїнів, які дістаються з тютюнового листя.

Тим часом засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що благодійний фонд The ​​Gates Foundation готовий вкласти мільярди доларів у сім програм з розробки вакцини від коронавірусу. Загалом мільярдер прагне винайти її якомога швидше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram