Новини
7 Квітня 2020
872

Білл Гейтс прагне винайти вакцину від коронавірусу якомога швидше

Він упевнений, що його фонд мобілізується для боротьби з пандемією оперативніше, ніж уряд

Фото: Jason Alden

Засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що благодійний фонд The ​​Gates Foundation готовий вкласти мільярди доларів у сім програм з розробки вакцини від коронавірусу, повідомляє The Daily Show.

Благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс об’єднався з іншими компаніями та країнами, щоб фінансувати фабрики, які працюють над вакциною.

“Лише дві з семи потенційних вакцин будуть обрані для масового виробництва, але не дивлячись на це ми обіцяємо фінансувати всі програми. Наш фонд збирається підтримувати всі фабрики, які зараз зайняті розробкою вакцини, щоб не втрачати час на дослідження, яке з ліків виявиться більш ефективним. Адже кожен місяць на рахунку”, — пояснив Гейтс.

За його словами, всупереч рішенню фонду витратити величезну суму, на створення вакцини може піти 1,5 роки. При цьому Білл Гейтс вважає, що його фонд знайде вакцину набагато швидше, ніж уряд “з його бюрократичним апаратом”.

Він упевнений, що створення ліків дозволить врятувати світову економіку і повернути всіх до нормального життя. За його словами, коронавірус обійшовся людству в трильйони доларів, тому витратити мільярди на пошук вакцини виправдано.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі додає, що без вакцини американська економіка не зможе повернутися в докризовий стан.

Одна з компаній, яку фінансує фонд Гейтса, Inovio Pharmaceuticals, вже розробила експериментальну вакцину і почала клінічні випробування на людях.

Раніше Гейтс виклав план з трьох пунктів, які допоможуть впоратися з пандемією. Перший крок, за його словами, — послідовний загальнонаціональний підхід до ізоляції, другий — виробництво великої кількості тестів, а третій — заснований на даних підхід до розробки методів лікування і вакцини.

Нагадаємо, British American Tobacco, виробник сигарет Dunhill і Lucky Strike, повідомив, що його американський біотехнологічний підрозділ працює над створенням потенційної вакцини від спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19 з використанням протеїнів, які дістаються з тютюнового листя.

Як писали раніше Investory News, приблизно 80 країн запросили фінансову підтримку Міжнародного валютного фонду через пандемію коронавірусу. До цього моменту фонд ще ніколи не розглядав одночасно декілька запитів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram