Новини
19 Січня 2022
546

Кабмін ухвалив порядок консервації земель

За словами Дениса Шмигаля, мільйони гектарів наразі перебувають у зношеному стані

Кабінет міністрів України (КМУ) на засіданні 19 січня затвердив порядок консервації деградованих, малопродуктивних і техногенно забруднених земель, господарське використання яких є екологічно небезпечним. Про це повідомив у Telegram прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Наразі мільйони гектарів перебувають у зношеному стані. Клімат змінюється, тому для ефективного землекористування земельні ресурси також повинні змінюватися та відновлюватися. Там де був степ, наприклад, наразі виникає необхідність збільшення лісистості, зокрема задля захисту ґрунту”, — зазначив він.

Також уряд схвалив Концепцію державної цільової програми використання та охорони земель.

“Програма спрямована на те, щоб подолати проблему надмірного негативного та необдуманого впливу на земельні ресурси, що призводить до різного роду забруднень, виснаження та деградації”, — додав прем’єр.

Відповідно до пояснювальної записки до постанови про консервацію земель, визначаються засади консервації техногенно забруднених земель, на яких неможливо отримати екологічно чисту продукцію і перебування на яких є небезпечним для здоров’я людини.

Крім цього, порядок визначає організаційні засади проведення консервації деградованих і малопродуктивних земель, господарське використання яких є екологічно небезпечним і економічно неефективним.

Нагадаємо, за перші пів року функціонування ринку землі в Україні було продано 0,375% усіх сільськогосподарських земель у державі. Середня ціна коливається на рівні близько 40 тис. грн за гектар.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram