Новини
12 Січня 2021
765

Кабмін дозволив власникам земельних ділянок змінювати нормативну грошову оцінку

Як розповіли в міністерстві, трапляється, що чинна нормативна грошова оцінка не відповідає реальності

Кабінет міністрів України (КМУ) дозволив власникам або користувачам земельних ділянок переглядати нормативну грошову оцінку за погодженням з органами місцевого самоврядування. Про це повідомляє заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

“5 січня 2021 року були прийняті та опубліковані відповідні зміни, які надають можливість вже цього року власникам земельних ділянок або користувачам переглядати нормативну грошову оцінку за погодженням з органом місцевого самоврядування”, — повідомив Висоцький.

Він також додав, що це дозволить створити реальну базу для оподаткування, сплати місцевих податків і поліпшення можливості ведення сільського господарства в усіх куточках України.

“Це результат роботи, яка була розпочата 6 серпня 2020 року. У рамках робочої групи було піднято критичне питання, що є багато ділянок, де чинна нормативна грошова оцінка не відповідає реальності. Аграрії просили надати можливість переглянути її в індивідуальному порядку”, — зазначив Тарас Висоцький.

Як відомо, Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект №3987 “Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України”.

Нагадаємо, Кабінет міністрів відновив Міністерство аграрної політики. Його скасували у 2019 році, об’єднавши з Міністерством економіки й торгівлі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram