Новини
19 Липня 2021
873

Італійський будинок моди вийде на біржу з оцінкою $3,2 мільярда

Частина вторгованих коштів компанія направить на розвиток свого бренду чоловічого одягу

Італійський будинок моди Ermenegildo Zegna наприкінці року може вийти на біржу. Компанія планує отримати лістинг на NYSE, об’єднавшись зі SPAC Investindustrial Acquisition, на чолі якої стоїть колишній генеральний директор UBS Group Серджіо Ермотті.

Зараз у SPAC оцінюють бізнес Ermenegildo Zegna у $3,2 млрд. За підсумками операції в італійській компанії мають намір залучити $880 млн. Очікується, що операція буде закрита до четвертого кварталу 2021 року.

Згідно з домовленістю, Zegna збереже за собою 62% об’єднаної компанії. SPAC отримає 11% акцій. Із залучених коштів компанія направить близько $250 млн на розвиток свого бізнесу з виробництва чоловічого одягу і на угоди злиттів і поглинань (M&A).

Ermenegildo Zegna заснував італієць Ерменеджільдо Зенья в 1910 році. З того часу вона безперервно перебувала у власності сім’ї Зенья. Зараз компанія керує 296 магазинами у 80 країнах. У 1960-х роках Zegna здобула популярність завдяки виробництву чоловічих костюмів, а в 1991 році стала одним з перших люксових брендів, які вийшли на китайський ринок. У 2019-му китайський напрямок забезпечили 35% усього виторгу компанії.

До 2020 року модний дім не планував ставати публічним, проте пандемія все змінила. “Ми могли б залишатися незалежними ще 100 років. Але момент вдалий — світ змінився, і розкіш стала дуже складним завданням”, — заявив газеті Financial Times глава Ermenegildo Zegna, 65-річний Джільди Зенья.

Італійським люксовим брендам довелося нелегко через пандемію, під час якої були закриті багато магазинів, пише РБК. Щоб вижити, деякі компанії — такі як Tod’s — звернулися за допомогою до більших компаній: у квітні 2021 року група LVMH збільшила частку в Tod’s до 10%. А італійський модний будинок Salvatore Ferragamo, щоб поправити справи, запросив до себе генерального директора Burberry Марко Гоббетті.

Як писали раніше Investory News, згідно з дослідженням, опублікованому в фінському науковому журналі Environmental Research Letters, оренда одягу має найсильніший вплив на клімат з усіх і вважається екологічною альтернативою швидкій моді. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram