Новини
8 Жовтня 2020
1 044

Інвестиції в $1 мільярд: TECHIIA побудує дата-центр у Новій Каховці

Проект може завантажити всі енергоблоки Запорізької АЕС

Український холдинг TECHIIA (власник WePlay! Esports) планує інвестувати $1 млрд у будівництво Екотехнопарка в Новій Каховці (Херсонська обл.), повідомляє прес-служба компанії.

В основі технопарку — дата-центр. Інвестиції у побудову інфраструктури технопарку оцінюють у $200 млн. Вартість обладнання, яке буде встановлено в дата-центрі, в холдингу оцінюють майже в $1 млрд.

Реалізувати проект компанія буде спільно з Міністерством цифрової трансформації. Сторони вже підписали Меморандум про співпрацю в розвитку IT-галузі, будівництва дата-центрів, розвитку кіберспорту і STEM-освіти.

Потужність дата-центру становитиме 500 МВт. Об’єкт буде виконувати функції з обробки та зберігання даних, а також здійснювати 3D-рендеринг. Тепло, яке буде виділяти дата-центр, утилізується на агрофермі. Вона також буде частиною Екотехнопарка.

Дата-центр створить 200 нових робочих місць. Заступник голови Мінцифри Олександр Борняки заявив, що запуск нового об’єкта дозволить повністю завантажити всі шість енергоблоків Запорізької АЕС.

В майбутньому TECHIIA планує співпрацювати з Мінцифри в питаннях будівництв кіберспортивних арен і готелів, розвитку STEM-освіти та реалізації проектів корпоративної соціальної відповідальності.

TECHIIA — група компаній, що включає кіберспортивну організацію WePlay! Esports, продуктову компанію-розробника софта для комп’ютерних клубів і кіберспортивних арен Enestech, а також аутсорсинг j: Mind.Systems.

Нагадаємо, корпорація Microsoft інвестує $500 млн у розвиток хмарних сервісів Microsoft Azure в Україні. Компанія також планує побудувати в Україні два дата-центри.

Як відомо, один із провідних світових експертів у сегменті зберігання і знищення інформації — німецька компанія Reisswolf відкрила своє представництво в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram