Новини
29 Липня 2019
865

Індонезійський туристичний стартап Traveloka може бути оцінений в $4,5 млрд

Компанія має намір залучити $500 млн для подальшого розширення в регіоні

Фото: skift.com

Туристична інтернет-компанія Traveloka веде переговори про залучення капіталу, в результаті якого індонезійський стартап може бути оцінений у $4,5 млрд, пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

Traveloka, інвесторами якої є Expedia Group Inc., китайський гігант електронної комерції JD.com Inc. і венчурний фонд Sequoia Capital, розраховує залучити $500 млн в рамках чергового раунду фінансування.

За інформацією джерел, компанія має намір використовувати капітал для подальшого розширення в регіоні. Раунд фінансування може завершитися в найближчі два місяці.

Traveloka не дала жодних коментарів щодо цього.

Компанія, заснована у 2012 р., пропонує послуги пошуку та бронювання для різних авіакомпаній, поїздів, автобусів, готелів та інших приміщень.

За даними видання, мобільний додаток Traveloka було завантажено понад 40 млн разів. Компанія встановила партнерські відносини з більш ніж 100 вітчизняними та міжнародними авіакомпаніями. Вона також надає способи оплати для споживачів в таких країнах, як Індонезія, Таїланд, В’єтнам і Малайзія.

У минулому році Traveloka залучила $400 млн у рамках чергового циклу фінансування, який оцінив компанію в $3,9 млрд. У 2017 р. Expedia інвестувала в компанію $350 млн, в результаті чого загальна сума, яку вона привернула в цьому році, склала $500 млн.

Як відомо, Airbnb запустила пакет подорожей Airbnb Adventures, чим перетворюється на повноцінно-туристичну агенцію. Компанія переводить свою бізнес-модель з виключно оренди будинків і квартир на створення платформи.

Сполучені Штати Америки та Китай (крім Гонконгу і Макао) очолили рейтинг країн і міст, жителі яких подорожують найбільше. У топ-5 також увійшли Німеччина, Великобританія і Франція.

Нагадаємо, міністерство економічного розвитку та торгівлі оприлюднило законопроект, згідно з яким пропонує збільшити фінансове забезпечення туроператорів у 10 разів і ввести штрафи за незаконне використання категорій готелями.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram