Новини
24 Липня 2019
837

Mastercard: Американці та китайці найбільше подорожують

Глобальний дохід від туризму у 2018 р. склав $8,8 трлн

Сполучені Штати Америки та Китай (крім Гонконгу і Макао) очолили рейтинг країн і міст, жителі яких подорожують найбільше. Про це йдеться в дослідженні від Mastercard Global Destination Cities Index: Origins за підсумками 2018 р.

У топ-5 також увійшли Німеччина, Великобританія і Франція. Наступні за кількістю в рейтингу – туристи з Республіки Корея, Японії та Канади. Дослідження враховує як подорожі по справах, так і поїздки з метою відпочинку.

А найпопулярнішими містами світу у 2018 р., куди туристи більш часто відправляються саме для відпочинку, є Пунта-Кана, Домініканська Республіка (частина таких туристів становить 99,9%), Джерба, Туніс (97.8%) і Хоккайдо, Японія (97.3%). Далі за популярністю – Рив’єра Майя, Мексика (97.2%), Куско, Перу (97%), Пальма-де-Майорка, Іспанія (96,9%), Кіото, Японія (96,9%), Гонолулу, США (96, 8%), Балі, Індонезія (96,7%) і Осака, Японія (96,6%).

За даними World Travel & Tourism Council, глобальний дохід від туризму у 2018 р. склав $8,8 трлн. Через збільшення туристичних потоків у світі було створено 319 млн нових робочих місць.

Як відомо, Airbnb запускає пакет подорожей Airbnb Adventures, чим перетворюється на повноцінно-туристичну агенцію. Першим пакетом послуг стала навколосвітня подорож за прикладом героїв роману Жюля Верна “Навколо світу за 80 днів”.

А Міністерство економічного розвитку та торгівлі оприлюднило законопроект згідно з яким пропонує збільшити фінансове забезпечення туроператорів у 10 разів і ввести штрафи за незаконне використання категорій готелями.

Investory News підготували добірку десяти найпривабливіших місць поблизу Києва, де можна відпочити в літню пору після напруженого робочого тиждня.

А от NASA буде доставляти туристів на Міжнародну космічну станцію вже у цьому році. Перші польоти здійснять кораблі Starliner та Crew Dragon з екіпажем на борту. Охочим помилуватися Землею з 400-кілометрової висоти доведеться сплатити за таке задоволення близько $58 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram