Новини
7 Серпня 2019
585

Індійський фінтех-стартап Cred залучив $125 млн інвестицій

Компанія, що винагороджує за високий кредитний рейтинг, отримала оцінку майже $500 млн

На фото: Кунал Шах, власник стартапу Cred, засновник маркетплейса фінансових послуг FreeCharge

Російський мільярдер Юрій Мільнер разом із партнерами знову інвестував в індійський фінтех-стартап Cred. Оцінка компанії досягла $450-500 млн, повідомляє індійське видання Live Mint з посиланням на два джерела.

Всього в раунді А стартап залучив $125 млн. Інвесторами стали фонди Apoletto Asia, через який власне інвестував Мільнер, Sequoia Capital і Ribbit Capital. За даними видання, очікується, що до раунду приєднаються китайська компанія Hillhouse Capital і американський фонд Tiger Global Management, які були особливо активні цього року в Індії.

“Оцінка компанії, безумовно, набагато випереджає її досягнення на сьогодні. Але далеко не всі підприємці в Індії мають такий досвід і досягнення, як Кунал Шах, і інвестори роблять ставку на цей досвід”, – прокоментував один з інвесторів на умовах анонімності. Інший, також анонімно, зазначив, що велике фінансування допоможе проекту швидко вирости й уникнути затяжної конкуренції.

Cred – другий стартап Куна Шаха. У 2016 р. він продав свою платіжну платформу FreeCharge маркетплейсу Snapdeal. Як зазначає Live Mint, на той час угода стала найбільшою в індійській стартап-екосистемі.

Сервіс Cred дозволяє людям з високим кредитним рейтингом за своєчасні платежі отримувати винагороди та знижки на покупки, медичні послуги, оренду житла тощо. Для цього карту потрібно зареєструвати на платформі, після чого вона буде відстежувати стан кредиту. Один з партнерів Cred – компанія Airbnb.

Нагадаємо, освітня платформа MEL Science, що допомагає вивчати хімію за допомогою практичних дослідів і VR-технологій, залучила $6 млн від групи інвесторів на чолі з фондом TMT Investments.

Українська PDFfiller – SaaS компанія, що займається автоматизацією документообігу, залучила інвестиції на загальну суму близько $30 млн. Серед інвесторів як закордонні, так й українські фонди.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram