Новини
6 Серпня 2019
672

Нахімічили інвестиції: Освітній стартап MEL Science залучив $6 млн

Серед інвесторів – Digital Horizon, Яндекс, Sistema VC. Очолив фінансування фонд TMT Investments

Освітня платформа MEL Science, що допомагає вивчати хімію за допомогою практичних дослідів і VR-технологій, залучила $6 млн від групи інвесторів на чолі з фондом TMT Investments, повідомляє vc.ru.

Як зазначається, інвестиції TMT Investments склали $2 млн. “Ще $2 млн інвестував фонд Digital Horizon”, – розповів представник компанії.

Решту $2 млн інвестували “Яндекс”, венчурний фонд АФК “Система” Sistema VC і Phystech Ventures. “Вони не розкривають розмір фінансування. Також сторони не називають оцінку MEL Science”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснив глава прес-служби Яндекса Ілля Грабовський, участь компанії в угоді – логічний крок в сторону розвитку ІТ-продуктів для освітніх установ. “Ми бачимо можливу синергію MEL Science та “Яндекс.Учебника”, – зазначив він.

Головним продуктом стартапу MEL Science, що заснований у 2015 році, є набір для проведення експериментів, який компанія щомісяця надсилає за передплатою, а ще – відео на наукову тематику. “Підписка доступна в понад 30 країнах, основні продажі припадають на США”, – йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що за 2018 рік виручку потроєно, але конкретні цифри не розкривають. Додається, що наразі компанія працює над сервісами для вивчення інших предметів з допомогою своєї платформи – фізики та біології. “Також інвестиції підуть на розширення партнерств зі школами по всьому світу та найм учених і людей з досвідом ведення освітнього бізнесу”, – пише видання.

Фонд Sistema VC вже інвестував в MEL Science – $2,5 млн у 2016 році та $2,2 млн разом з партнерами у 2017 році.

Нагадаємо, наприкінці травня Mate academy – українська освітня онлайн-платформа для вивчення програмування та пошуку першої роботи в IT залучила $580 тис. інвестицій. В раунді взяли участь TA Ventures і засновник Intellias Михайло Пузраков. Лід-інвестором виступила Genesis Investments. Команда стартапу планує направити гроші на запуск нових навчальних програм, а також розширення наборів студентів по всій Україні. У 2019 Mate academy планує запустити курси по Python, Data Science і Mobile. Крім цього – випустити та знайти роботу 1 тис. студентів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram