Новини
13 Травня 2019
845

Ілон Маск показав перші інтернет-супутники, які відправляться на орбіту

Планується, що на низькій орбіті знаходитимуться близько 12 тис. таких супутників

Фото: SpaceX

Глава американської компанії SpaceX Ілон Маск виклав на своїй сторінці в Twitter фотографії всіх 60 супутників, які вже на цьому тижні запустять на орбіту. Старт попередньо призначено на 16 травня.

Вони стануть першими супутниками, що забезпечать широкосмуговий доступ до інтернету по всьому світу. Як повідомляють представники компанії, в майбутньому таких супутників на орбіті буде декілька тисяч.

Нагадаємо, що проект по роздачі інтернету по всьому світу за допомогою міні-апаратів на орбіті, що розробляється SpaceX, носить назву Starlink. Інженери припускають, що на низькій навколоземній орбіті будуть знаходитися близько 12 тис. таких супутників.

Спочатку SpaceX дали дозвіл на запуск двох груп супутників: перша з них включає 4 409 апаратів, друга – 7 518. Як очікується, половина всіх супутників буде запущена компанією в найближчі шість років.

Як відомо, Ілон Маск уклав угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) щодо подальшого дотримування правил, які вимагають попереднього схвалення на твіти про фінансовий стан та іншу інформацію про його компанії. Відтепер, згідно з новими вимогами, Ілон Маск повинен слідувати “обов’язковим процедурам”, встановленими в Tesla, щодо контролю повідомлень, пов’язаних з компанією, в будь-якій формі.

Нагадаємо, вантажний корабель Dragon компанії SpaceX виконав стиковку з Міжнародною космічною станцією (МКС). Корабель доставив на борт МКС близько 2,5 тонн вантажів – продовольство для екіпажу, а також обладнання та матеріали для проведення наукових експериментів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram