Новини
20 Травня 2019
614

Ілон Маск особисто слідкуватиме за витратами співробітників Tesla

Такі заходи прийняті з метою економії бюджету

Фото: CNN

Корпоративні витрати співробітників Teslа тепер будуть під особистим контролем глави компанії Ілона Маска, а також нового фінансового директора Зака ​​Кіркхорна, повідомляє Reuters.

Такі заходи викликані бажанням скоротити витрати з метою економії бюджету і виходу на беззбитковість, незважаючи на залучення $2,7 млрд.

“Це багато грошей, але насправді це дає нам близько 10 місяців, щоб досягти беззбитковості при швидкості витрат як у першому кварталі”, – прокоментував агенству Ілон Маск.

Як відомо, на початку лютого компанія Tesla відзвітувала про найбільший квартальний збиток у своїй історії. Так, за рік втрати корпорації зросли з $121 млн до $675 млн. Маск тоді заявив, що його компанія досягла “найбільш глибокого рівня пекла”.

Пізніше компанія оголосила про намір закрити частину роздрібних магазинів і продавати лише в онлайні. Це дозволить зменшити ціни на седан Model 3.

У першому кварталі 2019 р. Tesla скоротила поставки авто на 31% на фоні труднощів з доставкою седана Model 3 в Європу і Китай через більш тривалий час транзиту.

Також у планах компанії – запуск сервіс безпілотного таксі в США в 2020 р. Компанія створить окремий автопарк. При цьому власники автомобілів Tesla також зможуть за гроші здавати свої машини під послуги таксі. Підприємець стверджує, що така опція дозволить власникам електромобілів заробляти до $30 тис. щороку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram