Новини
12 Липня 2019
860

І ти, Google: Компанія підтвердила, що “слухає” своїх користувачів

Експерти-лінгвісти прослуховують деякі фрагменти розмов, щоб покращити технології

У компанії Google працюють експерти, що час від часу прослуховують частину голосових команд, які користувачі надають смарт-динаміку Google Home або додатку Google Assistant. Як йдеться у повідомленні у блозі компанії, під розшифровку підпадає близько 0,2% команд.

“Мовні експерти лише переглядають близько 0,2% всіх аудіо фрагментів. Аудіо-фрагменти не пов’язані з обліковими записами користувачів, а рецензенти спрямовані не на транскрипцію фонових розмов або інших шумів, а лише на транскрипцію фрагментів, які надсилаються до Google”, – йдеться у повідомленні.

У компанії підкреслюють, що такі заходи вживаються задля того, щоб вдосконалювати технологію розпізнавання мови.

Також в повідомленні згадується про інцидент, коли один з експертів порушив правила безпеки даних. Більше деталей не вказується, однак у Google запевняють, що обставини цього випадку розслідуються, а відповідні підрозділи вживають заходи, щоб унеможливити такі ситуації у майбутньому.

У компанії також визнають, що іноді голосовий помічник може помилково записувати мову користувача, приймаючи інші фрази за команду активації “Ok, Google”.

Раніше ЗМІ повідомляли про витік близько 1 тис. записів, на яких начебто зафіксовано розмови з пристроїв користувачів продуктів Google з Бельгії та Нідерландів. Відповідні файли опинилися у редакції бельгійського телеканалу VRT News. Переважна більшість з них – короткі команди, сказані після фрази “Ok, Google”. Але трапляються й фрагменти телефонних розмов, суперечок та інших особистих діалогів, перед якими фраза-активатор не звучала.

Зазначимо, що кілька місяців тому виявилося, що Amazon також “підслуховує” користувачів своєї “розумної” колонки Alexa.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram