Новини
14 Листопада 2019
982

Hyundai почне виробництво нового пікапа Santa Cruz у 2021 році

Однак, виробники до кінця не визначилися з екстер’єром майбутнього пікапа

На фото: Одна із можливих моделей

Південнокорейський автовиробник Hyundai Motor почне виробництво своїх пікапів Santa Cruz на своєму заводі в Алабамі (США) у 2021 р. з інвестиціями в $410 млн, повідомляє Reuters.

Новинка буде випускатися спільно з седанами Sonata та Elantra, а також кросовером Santa Fe. Цікавим моментом стає те, що всупереч озвученому терміну початку виробництва і даті презентації, виробники до кінця не визначилися з екстер’єром майбутнього пікапа. Тож, покупців, можливо, чекає несподіванка.

Однак, експерти кажуть, що з виходом пікапа Santa Cruz компанія відкриється в зовсім іншому світлі.

Модель буде створена на базі концепту, презентованому у 2015 р. на автосалоні в Детройті. Пікап отримає раму сходового типу, різні варіанти кабіни і всі типи приводів.

Всі інші технічні дані поки також засекречені, тому дізнатися їх можна буде тільки під час презентації. Поки ж конструктори продовжують розробляти автомобіль і додавати деякі нюанси, які повинні допомогти йому стати популярним. Вартість машини буде оголошена після початку масових продажів.

На внутрішньому ринку пікап Santa Cruz чекатиме серйозна конкуренція, що складається з раніше представлених моделей авто, які вже змогли завоювати увагу і вдячність з боку автомобілістів.

Також будуть створені нові майданчики в цехах штампування, обробки й зварювання. Штат буде збільшений на 1 тис. осіб.

Завод, який почав виробництво ще у 2005 р., був першим складальним і виробничим заводом Hyundai в Сполучених Штатах, і зараз в ньому працюють 2,9 тис. штатних і 500 зайнятих неповний робочий день.

Нагадаємо, Hyundai Motor Group планує інвестувати 41 трлн вон ($34,65 млрд) на автомобільні технології та стратегічні інвестиції до 2025 р. Компанія хоче почати розробляти безпілотні автомобілі.

Також, Hyundai і компанія Aptiv, раніше відома як Delphi Automotive, оголосили про створення спільного підприємства з рівною участю. СП займеться розробкою безпілотних автомобілів. Обидві сторони інвестують в підприємство по $2 млрд.

Як відомо, у Китаї вже 16-й місяць поспіль падають продажі автомобілів. При цьому кількість проданих нових енергетичних транспортних засобів (NEV) скорочується четвертий місяць поспіль.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram