Новини
15 Жовтня 2019
870

Hyundai інвестує у перспективні автомобільні технології $35 мільярдів

Уряд Південної Кореї підтримає автовиробника фінансово та нормативно-правовою базою

Hyundai Motor Group планує інвестувати 41 трлн вон ($34,65 млрд) на автомобільні технології та стратегічні інвестиції до 2025 р., оскільки компанія хоче почати розробляти безпілотні автомобілі, повідомляє Reuters.

Проект отримав підтримку з боку південнокорейського уряду, яке заявило, що планує витратити $1,8 млрд у розвиток виробництва безпілотного транспорту та екологічно чистих автомобілів на водневих паливних елементах. Ці вкладення є частиною планів глави держави по досягненню Південною Кореєю світового лідерства в автомобілебудуванні.

В даний час держава розробляє техніко-економічне обґрунтування пропонованого збільшення фінансування, яке буде направлено на розробку компонентів, систем та інфраструктури. Нормативно-правова база для надання безпеки безпілотних авто повинна бути готова до 2024 р.

Уряд очікує, що Hyundai запустить загальнонаціональний сервіс повністю безпілотних автомобілів для комерційних клієнтів у 2024 р., і для масового споживача — до 2027 р.

“Ми будемо активно переходити з автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на автомобілі майбутнього”, — заявив у вівторок на брифінгу для ЗМІ міністр промисловості Сунг Юн-мо.

Уряд також прагне закласти технологічну і правову основу для демонстрації аеротаксі у 2025 р.

“В майбутньому нам більше не доведеться позичати чужі ідеї. Нарешті, ми отримали шанс стати лідерами галузі в усьому світі, і ми повинні скористатися цією можливістю”, — зазначив виконавчий віце-голова Hyundai Motor Ейсун Чунг.

Хюндай також інвестує $2 млрд у спільне підприємство з американською технологічною фірмою Aptiv, яка займеться розробкою і розвитком систем автономного водіння 4-го і 5-го рівнів (SAE 4 і SAE 5). Обидві компанії сподіваються приступити до тестування своїх систем вже в наступному році, а у 2022 р.  запустити готову до експлуатації платформу для автономних таксі, автопарків та інших автовиробників.

Також, Hyundai Motor Group інвестувала €80 млн ($90 млн) в хорватську компанію Rimac, що займається виробництвом електрифікованих гіперкарів, в рамках нового технічного партнерства. Обидві компанії планують спільними зусиллями розробити два електромобіля.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram