Новини
26 Листопада 2019
1 481

Hyundai Motor інвестує $1,55 мільярда у завод в Індонезії

Гроші на автовиробництво компанія вливатиме поступово протягом наступних 10 років

Південнокорейська Hyundai Motor підписала попередню угоду про будівництво першого автомобільного заводу в Індонезії, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що останнім часом Hyundai Motor і її дочірня компанія KIA Motors борються з тривалим спадом продажів у Китаї, де цього року було припинено роботу двох фабрик.

У результаті компанія прийняла рішення інвестувати близько $1,55 млрд, враховуючи витрати на розробку й експлуатацію продукції, в автовиробництво в Індонезії. “Робитиметься це протягом наступних десяти років, до 2030 року”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завод, який буде побудовано в місті Бекас на схід від Джакарти, розпочне виробництво наприкінці 2021 року з річною потужністю в 150 тис. автомобілів з подальшим збільшенням до 250 тисяч.

Крім того, у Hyundai Motor заявили, що будують виробничі потужності, аби уникнути мит на імпорт від 5% до 80% у державах Південно-Східної Азії. “Завод обслуговуватиме найбільший автомобільний ринок регіону Індонезії та інші держави”, – пише видання.

І додає, що компанія значно відстає від японських конкурентів у Південно-Східній Азії. Так, за даними дослідницької компанії LMC Automotive, продажі склали 122,9 тис. автомобілів, у порівнянні з 854 тис. автомобілями Toyota з січня по вересень цього року.

За даними Hyundai Motor, в Індонезії, Таїланді, Малайзії, В’єтнамі та Сінгапурі сукупні продажі автомобілів зростуть з 3,16 млн у 2017 році до 4,49 млн одиниць у 2026 році.

Раніше Investory News писали, що Hyundai Motor Group планує інвестувати 41 трлн вон ($34,65 млрд) на автомобільні технології та стратегічні інвестиції до 2025 року, оскільки компанія хоче почати розробляти безпілотні автомобілі.

А ще, у середині листопада компанія заявила, що розпочне виробництво пікапів Santa Cruz на своєму заводі в Алабамі (США) у 2021 році з інвестиціями у $410 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram