Новини
10 Квітня 2019
1 940

Horizon Capital інвестував у мережу клінік “Добробут”

Фінансові деталі угоди не розголошуються

Новий фонд Horizon Capital – Emerging Europe Growth Fund III, L.P. (EEGF III) придбав міноритарний пакет акцій медичної мережі поліклінік “Добробут”, йдеться у прес-релізі компанії.

Генеральний директор компанії “Добробут” Олег Калашніков пояснив, що домовленість про співпрацю не стосується продажу частини бізнесу. “Мова йде про нарощування капіталу та збільшення масштабу компанії”, – зазначив він.

І додав, що медичний заклад постійно інвестує у діджиталізацію бізнес-процесів, включно з мобільною платформою, що дозволяє пацієнтам планувати та оплачувати візити до лікарів в онлайн режимі.

Загалом нові інвестиції нададуть змогу медичному закладу планувати подальший розвиток мережі.

“Це і відкриття нових клінік і розширення медичних напрямів. Наші плани вимагають серйозних інвестицій та знаннь”, – розповів Олег Калашніков.

За його словами, залучені кошти підуть на відкриття ще одного лікувального центру в Києві на 10 тис. кв м “з утіленням світового досвіду в хірургії, онкології та кардіохірургії”.

У свою чергу засновник і головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна зазначила, що інвестфонд спостерігав за розвитком “Добробуту” протягом багатьох років.

“Ми задоволені, що наші зусилля за цей рік було втілено у інвестицію, яка, на нашу думку, буде справді трансформаційною та корисною для українських громадян та суспільства”, – повідомила Олена Кошарна.

За її словами вхід Horizon Capital у цей стратегічний сектор разом з підтримкою міжнародних інституційних інвесторів відіграватиме важливу роль у розвитку українського сектору охорони здоров’я.

Для довідки: Emerging Europe Growth Fund III, L.P. (EEGF III) було зібрано у грудні 2018 року у розмірі $200 млн та оголошено в січні 2019 року. Серед інвестицій фонду – Genesis (глобальна продуктова IT‐компанія), Intellias (велика швидкозростаюча компанія з надання ІТ-послуг), Ярич (провідний виробник печива), MAIB (банк №1 у Молдові), Ajax Systems (провідний виробник професійних систем безпеки в Україні) та інші.

Раніше Investory News писали, Horizon Capital оголосила про те, що зібрала $200 млн для свого третього фонду, Emerging Europe Growth Fund III, L.P., перевищивши свою початкову мету в $150 млн.

Також Horizon Capital придбав міноритарний пакет акцій української компанії з виробництва систем безпеки Ajax Systems за $10 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram