Новини
27 Січня 2020
1 165

HD-group створює інвестиційний фонд у $20 мільйонів

Мета фонду — консолідація ресурсів HD-group та реалізація прямих і портфельних інвестицій в сегменті агріфуд

Акціонери HD-group Сергій Чекальський, Борис Шестопалов і “УК Агросервіс 2000”, яка входить до складу HD-group, оголосили про створення інвестиційного фонду “Фондовий капітал”. Розмір активів інвестиційного фонду складе $20 млн. Про це повідомляє Ліга.Бізнес з посиланням на прес-службу HD-group.

Фонд створений з метою консолідації ресурсів HD-group, здійснення управління профільними придбаннями у 2020-2021 рр. та реалізації прямих і портфельних інвестицій в сегменті агріфуд (проекти з переробки, виробництва і фудстартапи).

Згідно з повідомленням, “Фондовий капітал” буде перебувати під управлінням АТ “Компанія з управління активами “Славутич Інвест”.

“Інвестуючи в розвиток нових напрямків ми створюємо нові ринки, нові високооплачувані робочі місця … Україні вкрай необхідно в найкоротші терміни створити й проявити себе як місце, де основні геополітичні гравці можуть знайти та реалізувати свій бізнес-інтерес, природно, з вигодою для економіки України та для нас, громадян”, — коментує співвласник HD-group Сергій Чекальський.

У свою чергу співвласник HD-group Борис Шестопалов зазначив, що холдинг дозрів для здійснення не тільки органічного ринкового зростання, але й неорганічного, шляхом здійснення угод з придбання нових підприємств.

HD-group — група компаній у галузі агріфуд з фокусом на B2B клієнта. В її складі працюють зернопереробні підприємства; заводи з виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, бакалії; завод з виробництва джемів і варення, а, також, компанія з організації логістичних послуг і компанія з організації закупівель.

Нагадаємо, шведський фонд Norrsken, створений Нікласом Адальбертом, заснував інвестиційний фонд в €100 млн ($110 млн). Новий фонд вкладатиме кошти в стартапи на перших етапах їх створення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram