Новини
5 Грудня 2019
924

GM та LC Chem спільно випускатимуть акумулятори для електромобілів

Загальний обсяг інвестицій складе $2,3 мільярда

General Motors та південнокорейська LG Chem заявили про створення спільного підприємства в Огайо з виробництва акумуляторів для електромобілів із загальним обсягом інвестицій в $2,3 млрд, повідомляє Reuters.

За словами представників компаній, на заводі, який буде побудований на новому місці поруч з місцем закритого складального заводу GM в Лордстауні на північному сході Огайо, буде зайнято понад 1,1 тис. працівників.

Будівництво має розпочатися в середині 2020 р., а річна потужність заводу складе понад 30 ГВт-годин з можливістю розширення.

Згідно з інформацією, завод буде виробляти з осені 2021 р. акумуляторні батареї для виділеного виробничого потоку майбутніх електромобілів від GM, зокрема вантажівки.

“Об’єднання нашого виробничого досвіду з провідними технологіями акумуляторних батарей LG Chem допоможе прискорити наше прагнення до повністю електричного майбутнього”, — заявила виконавчий директор GM Мері Барра.

Раніше LG Chem заявляла, що до 2023 р. інвестує у своє дочірнє підприємство в США $916 млн для створення цього підприємства. Представник LG Chem підтвердив більш раннє повідомлення Reuters про спільне підприємство, але відмовився повідомити подробиці.

Джерела, знайомі з планом компаній, повідомили, що працівники заводу, як очікується, будуть представлені Об’єднаною профспілкою працівників автомобільної промисловості та будуть заробляти від $15 до $17 за годину.

Завод GM-LG може стати першим об’єднаним заводом з виробництва батарей в Сполучених Штатах. Агенція зазначила, що завод Tesla та акумуляторний завод LG Chem в Мічигані не мають профспілок.

Нагадаємо, німецький автовиробник BMW і китайська Great Wall Motor планують побудувати в Китаї завод з виробництва електромобілів BMW MINI та моделей Great Wall Motor. Будівництво заводу буде коштувати понад $700 млн.

Також, південнокорейська Hyundai Motor підписала попередню угоду про будівництво першого автомобільного заводу в Індонезії. Компанія прийняла рішення інвестувати близько $1,55 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram