Новини
29 Липня 2019
1 092

Глобальні страхові премії вперше в 2018 році перевищили позначку в $5 трлн

Це еквівалентно понад 6% світового ВВП

Загальне зростання базувалося головним чином на стійкому зростанні в секторі загального страхування, особливо в Китаї та інших азійських країнах, що розвиваються, а також серед розвинених ринків, повідомляє “Форіншурер”, цитуючи огляд “Глобальне страхування: великий розворот на схід триває” Swiss Re Institute.

Також в звіті прогнозується, що в 2019-2020 роках глобальні страхові премії зростуть на 3% в реальному вираженні і драйвером цього зростання будуть ринки, що розвиваються.

Премії в галузі страхування життя зростуть на 2,9%, що набагато вище середньорічного показника в 0,6% за попередні 10 років. Основною рушійною силою цього зростання стане відновлення в Китаї. Азія, яка розвивається, буде лідирувати, підтримувана стійким зростанням на розвинених ринках.

У найближчі два роки Китай буде вносити основний вклад в зростання премій, як щодо страхування життя, так і загального страхування і його частка в світових преміях до 2029 року досягне 20%, в порівнянні з приблизно 11% наразі. Китай прагне до середини 2030-х років перевершити США як найбільший страховий ринок.

Перенесення глобального страхового бізнесу в Азію триватиме й надалі. Китай зміцнив свої позиції як другого за величиною страхового ринку в світі в 2018 році із загальним обсягом премій в $575 млрд у 2018 році. Китайський ринок наразі, як і раніше, становить менше 40% від розміру ринку США ($1,469 трлн), а також менше, ніж три найбільших ринку в Європі (Великобританія, Німеччина і Франція: $836 млрд).

За прогнозами, на розвинених ринках премії зі страхування життя зростуть на 1,2% в 2019/20 році. Лідерами будуть США і Канада, враховуючи стійке зростання аннуїтетного бізнесу, а також стійке зростання заробітної плати і зайнятості.

У розвинених азійсько-тихоокеанських регіонах довгострокові фактори зростання, такі як старіння населення і зростання добробуту, сприятимуть зростанню премій. Традиційний ощадний бізнес залишиться непривабливим для споживачів на розвинених ринках через низькі відсоткові ставки. Загальна рентабельність сектора залишиться слабкою з тієї ж причини.

Як писали Investory News, страховий ринок України піднявся у світовому рейтингу. За останні 4 роки населенню та підприємствам було виплачено понад 40,3 млрд грн.

А страхова компанія AIG закрила бізнес в Україні. Там стверджували, що таке рішення стосується представництв й у інших країнах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram