Новини
10 Липня 2019
1 984

Нацкомфінпослуг: Страховий ринок України піднявся у світовому рейтингу

За останні 4 роки населенню та підприємствам було виплачено понад 40,3 млрд грн

У 2018 році за обсягом зібраних страхових премій у валютному еквіваленті страховий ринок України зайняв 60 місце у світі (у 2017 році – 61), повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на Олександра Залєтова, члена Нацкомфінпослуг.

“За темпами зростання, як і роком раніше, український ринок страхування знаходиться в ТОП-10 найбільш динамічних ринків країн, що розвиваються у Європі, Близькому Сході та Азії (ЕМЕА)”, – зазначив він із посиланням на звіт міжнародного перестраховика Swiss Re (Швейцарія).

За словами експерта, поліпшення показників відбулося завдяки зростанню обсягу надання послуг у таких видах, як страхування життя – на 34,1%, страхування від нещасних випадків – на 32,5%, страхування туристів – на 31,9%, медичне страхування – на 21,3%, страхування майна – на 24%, автострахування – на 18,9%.

“За останні чотири роки страхові компанії України здійснили населенню та підприємствам страхові виплати в розмірі понад 40,3 млрд грн. З них понад 10% відшкодовано завдяки співпраці з провідними іноземними перестраховиками та перестрахувальними брокерами з країн-членів ОЄСР (переважно зі Швейцарії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Австрії, США, Франції та ін.)”, – підкреслив Олександр Залєтов.

На його думку, розвиток вітчизняного ринку страхових послуг в сучасних умовах тісно взаємопов’язаний з розвитком національної економіки. “Оскільки дозволяє акумулювати значні довгострокові інвестиційні ресурси, залучаючи кошти через пенсійні програми та програми страхування життя. Розширення страхового бізнесу створює робочі місця, активізує впровадження інновацій, стимулює стійкість економіки та пом’якшує наслідки глобальних ризиків”, – зазначає він.

Нагадаємо, у 2018 році обсяг валових страхових премій від фізичних осіб-страхувальників виріс на 18,5% до 18,4 млрд грн. Що стосується структури премій, то з ризикового страхування отримано 14,64 млрд грн (+ 14,9%), зі страхування життя 3,79 млрд грн (+ 34,8%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram