Новини
1 Серпня 2019
632

GFMS прогнозує зростання золота на 6% у 2019 році

Вартість золота може зрости з $1268 у 2018-му до $1500 у 2019-му

Ціна золота у 2019 році може в середньому сягнути $1350 за унцію з можливістю пробити планку $1500 у другій половині року, особливо якщо спостерігатиметься подальша ескалація глобальних економічних проблем і повернення великих центробанків до пом’якшення монетарної політики, йдеться в огляді Refinitiv GFMS Gold Survey.

У 2018 році середня ціна на золото становила $1268 за унцію, тобто поточний прогноз GFMS передбачає зростання на 6%.

З іншого боку, зазначають аналітики Refinitiv, якщо ФРС не знизить ставку на липневому засіданні FOMC і збереже свою політику без змін протягом більш тривалого періоду часу, може статися швидкий перехід до сильнішого долара й різке падіння ціни на золото, особливо з урахуванням останніх спекулятивних операцій. Хоча економічна невизначеність може зашкодити попиту на золото в Китаї, впевнене відновлення цін на золото, ймовірно, залучить інвесторів. Споживання золота в Індії залежатиме від динаміки сезону дощів, хоча підвищення ціни може стримувати попит.

Стало відомо, що Лондонська фондова біржа планує придбати Refinitiv за $27 млрд, також Британська компанія хоче видобувати українське золото.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram