Новини
27 Січня 2022
616

Героїні Disney знову перетворяться у Barbie: Mattel повернула право на виробництво ляльок

Реалізація роботи у цьому напрямку запланована на 2023 рік

Фото: The Wall Street Journal

Компанія Mattel, яка займається виробництвом ляльок Barbie, знову отримала ліцензію на виробництво іграшок у вигляді принцес Disney, а також із мультфільму “Холодне серце”, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на слова гендиректора Mattel Інона Крайза.

Умови угоди не розкриваються. Mattel володіла ліцензією на виробництво іграшок з героями мультфільмів до 2016 року, проте права на це належали компанії Hasbro. “З того часу в Mattel змінилося чотири гендиректори, що призвело до втрати $440 млн для виробника”, — зазначає видання.

І додає, що Hasbro втратила ліцензію після корпоративних змін і смерті Брайана Голднера, який очолював компанію довгий час. “Під його керівництвом Hasbro змогла оминути Mattel”, — пише видання.

“Це (повернення прав, — Ред.) є важливим пріоритетом, і заради перемоги ми тяжко працювали”, — цитує видання слова нинішнього гендиректора Mattel Інона Крайза. Він обійняв посаду 2018-го й зміг стабілізувати компанію: за нього витрати скоротилися більш ніж на $1 млрд, було оновлено топменеджмент, відновилися відносини з Голлівудом і ключовими брендами.

Початок виробництва нових іграшок на основі персонажів Disney намічено на 2023 рік. Цим напрямком бізнесу керуватиме команда, яка займалася відновленням продажів ляльок Barbie.

Крайз також зазначає, що Mattel зуміла продемонструвати здатність керувати “вічними” брендами, не прив’язаними до виходу фільмів.

Hasbro відмовилася надавати коментар газеті, проте нагадала — нещодавно продовжила ліцензію на випуск іграшок із всесвіту “Зоряних воєн”, а також незабаром почне випускати іграшки за “Індіаном Джонсом”. Права на обидва всесвіти має Lucasfilm, яка належить Disney.

Раніше Investory News писали, що лялькам Barbie передбачили подорожчання — з відновленням глобальної економіки від наслідків пандемії зросли в ціні сировина й транспортування.

Про історію створення іграшки, яка стала першим поп-ідолом можна прочитати в матеріалі Investory News “Barbie: Найпопулярніша лялька світу”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram