Новини
1 Серпня 2021
773

Лялькам Barbie передбачили подорожчання

З відновленням глобальної економіки від наслідків пандемії зросли в ціні сировина й транспортування

Виробник ляльок Barbie, компанія Mattel заявила що до кінця року іграшки різко подорожчають. Представники фірми зізналися “Бі-Бі-Сі”, що зростання цін пов’язане з більш високими витратами.

“Ми будемо розглядати підвищення цін у другій половині 2021 року”, — передбачив генеральний директор Mattel Інон Крейз. Компанія змушена це зробити — водночас із відновленням глобальної економіки від наслідків пандемії подорожчали сировина й транспортування.

Крім іншого, як і конкурент на ринку іграшок Hasbro, Mattel постраждала від закритих через COVID-19 магазинів і перебоїв в ланцюжках поставок. За словами генерального директора, компанія поки не вирішила, яка саме продукція стане дорожче, але це точно трапиться у відповідь на інфляційний тиск.

Водночас виробник ляльок Barbie заявив про продажі за другий квартал, які перевищили очікування — вони підскочили на 40% проти того ж періоду минулого року і становлять $1,03 млрд.

Після заяви акції компанії на Нью-Йоркській біржі зросли на 5% — до $20,54 за штуку. Інон Крейз зізнався, що найбільші проблеми в ланцюжку поставок Mattel вдалося подолати завдяки масштабу бізнесу і хорошим відносинам з постачальниками та роздрібними партнерами — тому пандемія не дуже вплинула на продажі.

Крім того, компанія Mattel залучила більше покупців, коли на початку червня оголосила про запуск виробництва нових іграшок з пластикових відходів і про можливість здавати старі на повторне перероблення.

Раніше Investiry News писали, що Mattel нажився на коронавірусі, адже продажі ляльок рекордно зросли у 2020 році. Зростання продажів становило 29% — це рекордний показник за останні 20 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram