Новини
9 Квітня 2020
1 098

General Motors виготовить 30 тисяч апаратів ШВЛ на $489 мільйонів

Автовиробник планує поставити 6,1 тисячі вентиляторів до 1 червня, а залишок – до кінця серпня

Міністерство охорони здоров’я та соціальних служб США уклало контракт з автовиробником General Motors на виробництво 30 тис. апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Сума контракту складе $489,4 млн, повідомляє The Wall Street Journal.

“Це перший контракт на виробництво такого обладнання відповідно до закону про оборонне виробництво від 1950, що передбачає можливість примушувати бізнес виконувати замовлення для військових потреб”, – зазначає видання.

Так, президент США Дональд Трамп розпочав широко використовувати закон на початку квітня. “У нинішньому випадку дія закону поширюється на виробництво респіраторів, масок, апаратів ШВЛ та інших засобів для боротьби з COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що GM спільно з компанією Ventec Life Systems, яка спеціалізується на виробництві медичних пристроїв, повинна поставити 30 тис. апаратів до кінця серпня, причому перші 6,1 тис. штук повинні бути поставлені вже до 1 червня.

“Виробництво повинно розпочатися вже наступного тижня. Відповідно до угоди, вартість кожного апарату ШВЛ складе $16 тис., що значно нижче ринкової вартості в $50 тис., про яку раніше говорила влада Нью-Йорка”, – зазначає видання.

І додає, що минулого тижня інший американський автовиробник, Ford Motor, також заявив, що він спільно з підрозділом General Electric, який спеціалізується на медичних пристроях, зробить 50 тис. апаратів ШВЛ у найближчі 100 днів.

Нагадаємо, у лютому цього року General Motors оголосила, що у рамках скорочення витрат і оптимізації бізнесу залишає ринки з “правим кермом” по всьому світу. Цього разу автоконцерн до 2021 року припинить виробництво та продаж автомобілів у Австралії та Новій Зеландії.

А нещодавно компанія заявила, що інвестує $2,2 млрд у свій завод в Детройті для виробництва електрокарів та акумуляторів для них, що дозволить створити 2,2 тис. робочих місць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram