Новини
28 Січня 2020
1 070

General Motors вклав $2,2 мільярда на переоснащення заводу під виробництво електрокарів

Виробництво розпочнеться наприкінці 2021 року

General Motors (GM) інвестує $2,2 млрд у свій завод в Детройті для виробництва електрокарів та акумуляторів для них, що дозволить створити 2,2 тис. робочих місць, пише Reuters з посиланням на заяву автовиробника.

Компанія повідомляє, що її першими електричними авто стануть пікап та кросовери, виробництво яких почнеться в кінці наступного року, а наступним — нещодавно анонсований безпілотний автомобіль Cruise Origin.

Як повідомляла раніше агенція, GM планує виробляти нові електромобілі преміум-класу на заводі в кінці 2021 р., можливо, відновивши свій бренд Hummer. Компанія заявила, що інвестує $7,7 млрд у свої заводи в США протягом наступних чотирьох років.

Завод в Детройті в даний час працює в одну зміну і виробляє седани Cadillac CT6 та Chevrolet Impala.

В кінці лютого завод буде простоювати протягом декількох місяців, оскільки GM починає реконструкцію для виробництва електричних пікапів і позашляховиків.

Очікується, що в кінці 2021 р. Ford почне виробляти преміальні електричні пікапи на складальному заводі в Детройті. Аналітики стверджують, що до 2024 р. Ford і GM очікують, що річний обсяг виробництва електромобілів досягне 40 тис. одиниць.

Як писали раніше Investory News, General Motors та південнокорейська LG Chem заявили про створення спільного підприємства в Огайо з виробництва акумуляторів для електромобілів із загальним обсягом інвестицій в $2,3 млрд.

Також, японська Subaru Corp. заявила, що всі транспортні засоби, які вона продає в усьому світі, будуть електричними до першої половини 2030-х рр. Компанія також буде просувати екологічні ініціативи, які зменшать викиди на всьому ланцюжку виробництва авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram