Новини
17 Лютого 2020
1 163

General Motors до 2021 року припинить виробництво та продаж авто у Новій Зеландії та Австралії

Сумарні витрати на вихід із ринків оцінюються в $1,1 мільярда

У рамках скорочення витрат і оптимізації бізнесу General Motors залишає ринки з “правим кермом” по всьому світу. Цього разу автоконцерн до 2021 року припинить виробництво та продаж автомобілів у Австралії та Новій Зеландії, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що компанія планує одночасно з цим припинити використовувати торговельну марку Holden, під якою випускалися автомобілі для місцевого ринку з 1948 року.

“Сумарні витрати на вихід із ринків оцінюються у $1,1 млрд, враховуючи витрати на продаж підприємства у Таїланді китайському виробникові Great Wall2”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що General Motors припинила виробництво автомобілів Holden у жовтні 2017 року, а через місяць відкликала автомобілі Holden Commodore з автосалонів.

За словами Скотта Моррісона, прем’єр-міністра Австралії, концерн отримав від платників податків країни в цілому понад 2 млрд австралійських доларів, повідомляє The Guardian. “Прем’єр заявив, що він, як і багато австралійців, сердитий на рішення компанії, яка “дала змогу бренду Holden згаснути”,  – пише видання.

Починаючи з 2015 року General Motors залишає ринки, які не належать до ключових територій компанії – Північну та Латинську Америку, Китай та Південну Корею. “У 2015 році концерн згорнув виробництво Opel і Chevrolet у Росії, а через два роки продав європейський підрозділ, що випускає автомобілі Opel і Vauxhall, власникам бренду Peugeot”, – зазначає видання.

Нагадаємо, нещодавно General Motors оголосив, що інвестує $2,2 млрд у свій завод в Детройті для виробництва електрокарів та акумуляторів для них, що дозволить створити 2,2 тис. робочих місць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram